Witam!
Znowu ban 1/3, bo ten pierwszy, kiedy był, wygasł. Teraz co? Film z patch’em No Nglide do NFS II SE. Pozwala on na odpalenie tejże gry na Win10, a nawet Win11. Czemu nie zrobić poradnika, no to zrobiłem. Film już dłuuugo był… Nagle wielkiemu G zachciało się usinięcia tego filmu i bana na moim kanale.
Patch’y do gier nie wolno pokazywać?? Wątpię. Niech to się zajmą muzyką, jakimiś naprawdę głupotami i niebezpiecznymi treściami, a nie grami komputerowymi i patch’em, który jest bezpieczny.
Co wy na to? Nie jest to bezczelność? ja wiem! O tym decydują boty, nie ludzie i to dlatego tak jest! Jeśli bot ma wątpliwości, to niech wyśle to do człowieka i oczekuje potwierdzenia, a nie bach blokada i koniec! To mnie dołuje, bo ja typowej pracy nie mam ze względu na niepełnosprawności i padaczkę. Zatem zająłem się YouTube’em, by coś osiągnąć. A tu co? Blokady, usuwanie treści itd…
Jeśli do tego dojdzie Bard, to nie wiem, co będzie.
Nie zezwalamy na publikowanie materiałów, które pokazują, jak uzyskać nieautoryzowany bezpłatny dostęp do treści audio i audiowizualnych, pełnych wersji gier wideo, oprogramowania lub usług strumieniowego przesyłania danych, za które normalnie trzeba zapłacić. Te zasady dotyczą filmów, opisów filmów, komentarzy, transmisji na żywo i wszelkich innych usług lub funkcji YouTube. Pamiętaj, że ta lista nie jest wyczerpująca.
Mówiłem tam też o *.iso, ale płytka oryginalna. Obecnie już nie posiadam tej płyty bo się porysowała i tyle, Dzięki *.iso mogę tą grę odpalić. ISO na YouTube niedozwolone??
W Polsce jeśli producent nie udostępnia w razie awarii nośnika, nowego w trybie natychmiastowym, możliwe jest LEGALNE utworzenie jednej kopii nośnika instalacyjnego. Co więcej, wolno legalnie złamać wszelkie zabezpieczenia, wszelkie zapisy które tego zabraniają, są w Polsce klauzulami niedozwolonymi i nie mają jakiejkolwiek mocy prawnej.
Jednakże, w innych krajach mogą być inne prawa, stąd jeśli film jest dostępny na całym świecie, może naruszać prawa innych państw. Może ograniczenie do terytorium naszego kraju załatwiłoby sprawę.
Wejdź na YT i przeczytaj dokładnie czym jest usługa YT, czym jest „Dozwolony uzytek” i jak prawnie jest to rozwlekłe i czy ty masz do niego prawo zamieszczając publicznie coś co jest zwiazane z czyims prawem autorskim.
Zajrzyj tu na poczatek a potem „kop” w tym dalej.
Byc moze dojdziesz do Content ID i dowiesz sie czy mozesz wnieść sprzeciw wobec podjetej decyzji .
Uprzedzam, duzo czytania.
P.S. Przy okazji
Podmiotem dostarczającym Usługę na terenie Europejskiego Obszaru Gospodarczego i Szwajcarii jest Google Ireland Limited, firma zarejestrowana i działająca zgodnie z prawem irlandzkim (numer rejestracyjny: 368047), z siedzibą pod adresem: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia zwana dalej „YouTube”)
Oj, dam sobie chyba spokój. Skasuję to z mojego HDD i zapomnę. Film trwał tylko 13 min, więc dużo roboty nie poszlo. Wywalę to chyba też z Dropbox’a, ale już jutro, OK?
Człowiek coś fajnego myśli, że może pokazać komuś innemu, a tu ciach mach i koniec.
Podobną sytuację miałem w przeszłości z YouTube Vanced, ale tam to się zgodziłem - mój błąd, bo to YT Premium za free. Kupilem sobie legalnie YouTube Premium i jestem mega zadowolony - film też jest z tego.
Blokady filmów na YT zdarzają się nie tylko z oczywistych powodów, ale także przez czyjeś bezpodstawne roszczenie lub przewrażliwiony algorytm.
Ja w takich sytuacjach się odwoływałem (a co!) i roszczenie było wycofywane.
Tyle, że to trochę upierdliwe, bo to my musimy udowadniać, że mamy prawa do swojego filmu, a nie jakaś firma, która po prostu zgłasza roszczenie. To samo jest z różnymi algorytmami. Pomylą się? Trudno, to ty masz udowodnić, ze twoje jest twoje, albo że nie łamie praw autorskich.