Biały ekran po uruchomieniu Windows XP Home Edition


(Lapgraz) #1

Witam, po uruchomieniu komputera wyświetla się biały ekran. Dopiero po kilku restartach system ładuje się w  miarę poprawnie i można korzystać z zasobów.


(Acorus) #2

Odinstaluj Bundled software uninstaller,Foxtab,SweetIM Bundle by SweetPacks,SweetIM for Messenger 3.7,SweetPacks Updater,WindowsMangerProtect20.0.0.502,Yontoo 1.10.02.Pobierz i uruchom AdwCleaner https://toolslib.net/downloads/finish/1/ Kliknij Szukaj i później Usuń.

Pokaż nowe logi z FRST.


(Lapgraz) #3

Jeszcze się pojawił na chwilę biały ekran jak AdwCleaner uruchamiał komputer, oto nowe logi:

 

FRST: http://www.wklejto.pl/212063

 

Addition: http://www.wklejto.pl/212064

 

 

 

 


(Acorus) #4

Otwórz Notatnik i wklej:

Task: H:\WINDOWS\Tasks\At1.job = H:\DOCUME~1\grazyna\DANEAP~1\FoxTab\UPDATE~1\UPDATE~1.EXE ==== ATTENTION
Task: H:\WINDOWS\Tasks\At2.job = H:\DOCUME~1\NETWOR~1\DANEAP~1\FoxTab\UPDATE~1\UPDATE~1.EXE ==== ATTENTION
Task: H:\WINDOWS\Tasks\At3.job = H:\DOCUME~1\NETWOR~1\DANEAP~1\FoxTab\UPDATE~1\UPDATE~1.EXE ==== ATTENTION
Task: H:\WINDOWS\Tasks\AVG-Secure-Search-Update_JUNE2013_HP_rmv.job = H:\WINDOWS\TEMP\{A3B2F378-5308-43FB-88BC-AE5C71E1C22C}.exe
Task: H:\WINDOWS\Tasks\AVG-Secure-Search-Update_JUNE2013_TB_rmv.job = H:\WINDOWS\TEMP\{C8582941-05C8-46C5-B64F-32064BB54363}.exe
HKU\S-1-5-19\...\RunOnce: [_nltide_3] = rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N
HKU\S-1-5-20\...\RunOnce: [_nltide_3] = rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N
HKU\S-1-5-21-1935655697-1364589140-682003330-1005\...\Run: [MSMSGS] = H:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe [1695232 2008-04-14] (Microsoft Corporation)
HKU\S-1-5-18\...\RunOnce: [_nltide_3] = rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N
HKU\S-1-5-18\...\RunOnce: [Del2169078] = cmd.exe /Q /D /c del "H:\WINDOWS\TEMP\0.del" ===== ATTENTION
HKU\S-1-5-18\...\RunOnce: [Del621171] = cmd.exe /Q /D /c del "H:\WINDOWS\TEMP\0.del" ===== ATTENTION
ShellIconOverlayIdentifiers: [00avast] - {472083B0-C522-11CF-8763-00608CC02F24} = No File
ShellIconOverlayIdentifiers: [GGDriveOverlay1] - {E68D0A50-3C40-4712-B90D-DCFA93FF2534} = H:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\GG\ggdrive\ggdrive-overlay.dll No File
ShellIconOverlayIdentifiers: [GGDriveOverlay2] - {E68D0A51-3C40-4712-B90D-DCFA93FF2534} = H:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\GG\ggdrive\ggdrive-overlay.dll No File
ShellIconOverlayIdentifiers: [GGDriveOverlay3] - {E68D0A52-3C40-4712-B90D-DCFA93FF2534} = H:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\GG\ggdrive\ggdrive-overlay.dll No File
ShellIconOverlayIdentifiers: [GGDriveOverlay4] - {E68D0A53-3C40-4712-B90D-DCFA93FF2534} = H:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\GG\ggdrive\ggdrive-overlay.dll No File
SearchScopes: HKCU - {612B96F5-42B0-4417-B385-0D09A738C4B5} URL = http://websearch.ask.com/redirect?client=ietb=ORJo=100000027src=crmq={searchTerms}locale=en_USapn_ptnrs=U3apn_dtid=OSJ000YYPLapn_uid=ED5BD051-B209-4B51-9122-8C6207C12A24apn_sauid=9A5149AC-10CE-493E-A1CE-4436B210B764
SearchScopes: HKCU - Ĺ°ĹşÄĂŽZ§â2ÄŢpv¨IĂĂĄ*X(Ĺ˝2s(Ĺ°ĂĹJĹĂĂ¾ż¹ vĂ°!Ăâ(äĽ48ĸpatm6Äo^Mp`ĂĹá_iĹwÂÄž!âĂĹąâ ÂxË8âŹĹŽjĹËţ ´Ĺ;ĂĄa´[ÂŚâ 8 Ĺ~ĹšRĹŽxĹĹĂ8'Ĺ-)x¤ÂURL =
BHO: HistoryTriggerBHO Class - {21A88CB9-84D2-4020-A2D1-B25A21034884} - H:\Program Files\LG Electronics\LG PC Suite IV\LinkAir\LinkAirBrowserHelper.dll No File
S3 PCAMPR5; \??\H:\WINDOWS\system32\PCAMPR5.SYS [X]
S3 PCASp50; System32\Drivers\PCASp50.sys [X]
2014-10-02 21:17 - 2014-10-02 21:19 - 00000000 ____ D () H:\AdwCleaner
H:\Windows\Tasks\At1.job
H:\Windows\Tasks\At2.job
H:\Windows\Tasks\At3.job
EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST w tym samym folderze.


(Lapgraz) #5

Zrobiłam wszystko jak napisałeś, ale znowu musiałam 3 razy restartować, po Fix-ie i żądaniu ponownego uruchomienia komputera zatrzymał się na tym: “trwa zapisywanie ustawień Windows” i po ok 10 minutach zresetowałam, no i biały ekran, chociaż dźwięk z ekranu powitalnego “Zapraszamy” był w tle słyszalny, czyli wszystko się ładuje, ale nie widać. Karta graficzna i monitor wg “właściwości” w menadżerze sprzętu działają poprawnie. Czy mam jeszcze raz dać logi?


(Atis) #6

Start -> Uruchom (klawisz z logo Windows + R) -> wpisz: msconfig

  1. W zakładce Uruchamianie odznacz wszystkie pozycje i zrestartuj komputer.

  2. Jeżeli problem nadal występuje to przejdź do zakładki Usługi i zaznacz:

  • Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft.

Teraz odznacz wszystkie pozycje i zrestartuj komputer.


(Lapgraz) #7

Niestety, problemu nie dało się rozwiązać wg żadnej z proponowanych metod. Nadal muszę restartować i za drugim lub 3 razem na monitorze pojawiają się ikony, a pasku zadań aplikacje. Zastanawiam się czy nie są to jakieś niedomagania techniczne monitora…

Dziękuję bardzo za zainteresowanie i okazaną pomoc.

Pozdrawiam z jesiennej, słonecznej Gdyni.

Grażyna