Biblioteka boost-w jakim kompilatorze dostepna& instalacja


(r_jaro) #1

Witam.

Muszę użyć biblioteki boost. Tylko czy jest ona już w jakimś komilatorze wbudowana.

Używam VS2005. Czy ktoś wie czy jest w VS2008? czy trzeba ją instalować? A jeśli tak to

kto na jakim kompilatorze ją ma?


(Gina Gina) #2

Compiling Boost with Visual Studio 2008 (VS2008)

http://tinyurl.com/2jwooz

Plik update do starszej wersji - boost_vs2008.zip (13.73 kb) zawiera to co umożłiwia pracę z VS2008 :roll:

http://www.mythicsoft.com/blogs/file.ax ... vs2008.zip

wraz http://boost.org/more/getting_started/windows.html


(r_jaro) #3

Dzieki.

A czy na podstawie tego mogę tą bibliotekę zainstalować na VS2005

http://www.e-programowanie.pl/blog/inde ... t-dla-bcb/

Pozdro


(Gina Gina) #4

;/ To co podajesz jest przecież dla Borland C Buildera6 :PPP

a w linku http://boost.org/more/getting_started/windows.html

i szczegółowo dla VS2005 http://boost.org/more/getting_started/w ... rom-source

kompilujesz tak jak jest opisane a tylko dla VS2008 podmieniasz pliki na te które są w boost_vs2008.zip i jedziesz z kompilacją :roll: