Bionic 5.12 - Problem!

Witam! Mam problem, mianowicie… Uzywam programu “Bionic 5.12”, mam lacze internetowe “Neostrada 2048” i w programie tym ustawione takie opcje:

Capacities:

Download -256.0kb/s

Upload - 24.0kb/s

Limits:

Download - 256.0kb/s

Upload - 10.0kb/s

Clientport:

TCP - 4664

UDP - 4674 - (przycisk) disable (NIE wlaczony)

Max sources/file:

Hard limit - 1500

Connection limits:

Max. Connections - 1500

No i wlaczony Network:

Kad & eD2K

Mam ustawionych kilka plikow do sciagania… (server Razorback 2 [high ID]) ale i tak szukalem w “Kad-zie”

Mam wlaczonych kilka plikow do sciagania… z 10! no i wszystkie razem sciagaly sie w nocy ok. 100 - 150kb/s a teraz 45- 55kb/s… to moze byc podyktowane tym ze… ?? no wlasnie czym?! A poza tym… czemu wykorzystanie lacza jest takie male!?

prosze powiedzcie co z tym mozna zrobic… jesli sie da oczywiscie zeby transfer byl wiekszy??? !!

Nie zawsze jest tak, że ciągnie na maxa. To logiczne, że w nocy jest lepiej. Poza tym na Twoim miejscu zjechałbym z Download to 250 KB/s. Da to o wiele lepsze rezultaty.

Download zmnienilem… a mam jeszczeinne pytanie… czy wielkosc uploadu ma wplyw na szybkosc sciagania? czy moze udostepnianie plikow na to wpyla?

dzieki! !!

Upload wpływa na download szczególnie przy łączach ADSL.

http://pl.wikipedia.org/wiki/ADSL

Boczi…? a dobrze mam ustawione!?

Wyłączyć Uploadu Ci nie radzę, gdyż mimo, że wpływa on troszkę niekorzystnie na transfer w przypadku Twojego łącza, to z kolei pozwala Ci na zdobywanie kredytów u innych użytkowników, co owocuje krótszym staniem w kolejkach po inne pliki.