Witam, mam problem z BIOS’em jak w temacie. Aktualizowalem go plikami pobranymi ze strony producenta płyty głównej. 1 aktualizjacja przebiegła pomyslnie, 2,3,4 także ale po 5 BIOS nie wstaje (nie włącza się monitor a komputer działa ale nie miga światełko świadczące o tym ze myśli). Celem aktualizacji było to by zagrać w CS:GO. Na forum steam był opisany ten problem z moim procesorem i to co trzeba zrobić żeby wszystko działało(aktualizacja BIOS’a). Ma ktoś może pomysł jak podnieść BIOS’a? Wyciągnie bateryjki na pare godzin nie pomogło.
Mój sprzęt:
Procesor: AMD FX 4100
Płyta główna: MSI 760GM-P21
Karta graficzna: GeForce GTX 560
Proszę o pomoc.
ps. Jeśli temat w złym miejscu to proszę o przeniesie.
Nie wiem po grzyba flash`owałeś płytę kolejnymi wersjami, trzeba było od razu ładować ostatnią.
Z info twojej płyty wynika że ma taki “bajer”:
M-Flash
Compared to common mainboard which need extra BIOS chips, MSI’s M-Flash has a double advantage which doesn’t need extra components and secondly, all your BIOS data will be saved in the USB drive. The stored data does not only have backup and upgrade function, moreover it can also be seen as a portable BIOS chip which is actually able to boot up your PC.
Features
Backup/Restore Your BIOS to/from Any USB Flash Disk
Avoid Unnecessary Repair Due to Accident Failures During The Upgrading Process
Earn more BIOS Lifespan by Reducing Unnecessary Rewriting Process
Proponuję zacząć od manual`a i sprawdzić jak się dokładnie tego używa bo wygląda że jest szansa odpalić kompa z biosem na penie.