Witam jak ominąć ten błąd baterii nie mam bo się zużyła i nie trzymała już nawet minuty orginalny Bios to 03VA a chcę zainstalować 08VA ewemtualnie jak zrobić kopię zapasową Biosu jakby się nie udało z aktualizacją Kopię na Pendrive laptop się nie przegrzewa pastę jaką założyłem to Gelid temperatury max 60/70 pod obciążeniem zasilacz 70w ale laptop nigdy się nie wyłą czył z powodu braku prądu informują kilka dni przed wyłączeniem Proszę o pomoc jak ten błąd ominąć
zasilacz mam podłączony przecież pisałem że baterii nie mam a bios chcę zaktualizować ponieważ laptop jest strasznie nie stabilny po wyjściu z uśpienia i może będzie lepiej chodził wyższa wydajność i ten problem co napisałem wyżej
laptop Samsung R505 QL62 baterii nie mam pisałem laptop cały czas na zasilaczu pracuje i na zasilaczu ten błąd jest a bios mam chyba Phoneix a zaktualizować się da tylko z systemu aplikację pobieram z strony samsunga co odpowiada za aktualizowanie Bios i wywala mi właśnie ten błąd
Nie, tego nie ominiesz bo to ze względu na twoje bezpieczeństwo. BIOS jest najważniejszym oprogramowaniem komputera, i przerwanie jego aktualizacji z powodu np. awarii zasilania sieciowego może spowodować, że komputer całkowicie przestanie się uruchamiać, i nie będzie reagował kompletnie na nic. Taka usterka jest ciężka do naprawienia w domowych warunkach, wymaga zakupu odpowiedniego programatora, wylutowania kości z płyty głównej, zaprogramowania jej programatorem, i ponownego umieszczenia tam gdzie była Producent w trosce o Ciebie wymaga abyś miał sprawną baterię, aby to Ci się nie przydarzyło.
Ram 3gb używam max 2/2.5 gb ramu podczas gry w Outlasta Whlisteblower procesor nie jest zły bez problemu się kręci na full 5.5 GHZ laptop przyspiesza strasznie szybko zaczyna chodzić GPU ATI Mobility HD3470 daje rade w grach do 2014 roku dysk ma 6 realokowanych sektorów ale na innym laptopie chodził bez problemu pastę założyłem Gelid na każdym windowsie zachowywał się tak samo że nie dało się go używać czy to był XP czy Vista czy 10