w biosie nie działają wszystkie funkcje np nie mam możliwości przejścia w danej zakładce do wyświetlonych funkcji np ustawienia kolejności uruchomiania. jest możliwość przejścia strzałkami tylko do nie których funkcji.
bios toshiba version 6.80 2013-06-25 płyta g. toshiba r940
Z góry dzięki za pomoc
Microsoft ostatecznie kończy wsparcie dla Windows 7 oraz Windows 8.1. Od 10 stycznia 2023 r . nie będzie już żadnych aktualizacji
więc dużo rzeczy z pewnością nie będzie działać.
wiem i dlatego chcę wgrać 10-tke ale nie mogę bo nie mam możliwości ustawienia odpalania z pendriva . Stąd moja prośba o pomoc
Co to za model laptopa? Bo może w ogóle nie wgrasz 10! Warto sprawdzić bardziej szczegółowo jego możliwości bo tak będziemy gdybać i doradzać a okaże się że twój komputer nadaje się ad.kosz. Na siódemce działał Ja miałem takiego Asusa ale 7 się skończyła i laptop oddałem kuzynowi do zabawy na części.
*skończył
Chyba ktoś nie przewrócił kartek w kalendarzu.
Generalnie czy win 10 czy 7 coś muszę wgrać bo aktualnie lapek zamula opór a ne mam bladego pojęcia co się zablokowało w biosie ,nie ustawiałem żadnych haseł
Dane lapka
Komputerek 10 lat i tak po prawdzie nie wiem czy dziesiątka tu ruszy a z siódemką jak pisałem marne szanse! Wsparcia brak z przeglądarek chyba jeszcze jedna działa, chyba do kwietnia i po ptokach! ale próbuj baw się powodzenia. Co do Biosu to zerknij na stronie Toshiby.
Może musisz ustawić hasło do biosu aby odblokować dodatkowe opcje?
Jeśli ten laptop to Toshiba Tecra R940 wówczas ponizej jest instrukcja
Toshiba PT439U035031, PT439U, R940, R940 S9421 160157.pdf (3,8 MB)
W niej jest taka strona.
Próbowałes? Zakładka Boot Setting
Pierwszą rzeczą którą powinieneś zrobić (jak już się uporasz z Biosem) żeby „odmulić” swojego laptopa to zainstalowanie 64 bitowej wersji Windows - masz fizycznie zainstalowane 8 GB RAM a system widzi obecnie nieco ponad 3 GB, właśnie z powodu 32 bitowej wersji systemu.
Druga to wymiana dysku talerzowego na SSD, jeśli go jeszcze nie masz.
Jak to zrobisz to możesz instalować Windows 10 na takiej konfiguracji. Nie będzie tak szybki jak 7 czy 8.1 ale tragedii na pewno nie będzie.
Czytamy co autor pisze.