Witam, dziś rano laptop działał normalnie [nowy dysk, świeżo postawiony system Win 7]. Weszłam w zarządzanie dyskami, było ok 10 giga nieprzydzielonego miejsca więc postanowiłam utworzyć 4 gigową partycję na jakieś drobne dokumenty [doc,pdf itp.]. Podczas tworzenia partycji w opcjach [po kliknięciu PPM] wybrałam “nowy wolumin prosty”. Pojawił się komunikat, że po zmianie woluminu na prosty nie będzie możliwe uruchomienie sektora rozruchowego za wyjątkiem obecnego. Zrozumiałam to tak, że system normalnie się uruchomi. Mój błąd. Teraz przy próbie włączenia laptopa nie mogę wejść nawet do BIOS-u, płyta instalacyjna z Windowsem też się nie uruchamia. Jest na to jakaś rada czy pozostaje tylko serwis?
Ponieważ u mnie w mieście są informatycy po studiach i widocznie wiedzą mniej niż ja sama pogrzebałam w laptopie. Niestety dopiero po kilku miesiącach od postu jak miałam nieco wolnego czasu. Wyjełam baterię od BIOSU, odczekałam chwilę i laptop śmiga do dziś. zajęło mi to 15 minut. Temat do zamknięcia.