BIOS w laptopie nie działa

Witam, dziś rano laptop działał normalnie [nowy dysk, świeżo postawiony system Win 7]. Weszłam w zarządzanie dyskami, było ok 10 giga nieprzydzielonego miejsca więc postanowiłam utworzyć 4 gigową partycję na jakieś drobne dokumenty [doc,pdf itp.]. Podczas tworzenia partycji w opcjach [po kliknięciu PPM] wybrałam “nowy wolumin prosty”. Pojawił się komunikat, że po zmianie woluminu na prosty nie będzie możliwe uruchomienie sektora rozruchowego za wyjątkiem obecnego. Zrozumiałam to tak, że system normalnie się uruchomi. Mój błąd. Teraz przy próbie włączenia laptopa nie mogę wejść nawet do BIOS-u, płyta instalacyjna z Windowsem też się nie uruchamia. Jest na to jakaś rada czy pozostaje tylko serwis?

Laptop Fujitsu Siemens V5505

RAM 3 Giga

Procesor 2.00

Jakie napisy pojawiają się na ekranie po naciśnięciu przycisku zasilania?

lub weź nagraj np. komórką jak startujesz kompa, bo tak to trudno powiedzieć coś :lol:

i wrzuć na YouTube, tylko żeby było w miarę w dobrej jakości

Do BIOS-u na pewno można wejść, a płyta instalacyjna nie działa, bo właśnie w BIOS-ie musisz ustawić kolejność bootowania, czyli tzn.“błędne koło”.

Nie wiem jak w Twoim laptopie, ale przeważnie po uruchomieniu-włączeniu laptopa przytrzymaj klawisz F8 lub F12,albo

Del, lub Ctrl+Alt+Del, któraś metoda zadziała.

P.S. Wyszukałem, że w Fujitsu Siemens V5505 to klawisz F12

Ponieważ u mnie w mieście są informatycy po studiach i widocznie wiedzą mniej niż ja sama pogrzebałam w laptopie. Niestety dopiero po kilku miesiącach od postu jak miałam nieco wolnego czasu. Wyjełam baterię od BIOSU, odczekałam chwilę i laptop śmiga do dziś. :slight_smile: zajęło mi to 15 minut. Temat do zamknięcia.

Dzięki anyway :slight_smile: