Tak, to znowu ja. I tak, znowu zamierzam ‘przyczepić się’ działu ‘Bezpośrednia wymiana plików’
Chodzi o obecność w nim programu BitComet, znanego z leecherskiego* podejścia do BT, faworyzowania innych użytkowników tegoż programu, oszukiwania SuperSeedów, itp. itd. etc.
W związku z tym, proszę redakcję o rozważenie usunięcia BitCometa z programów oferowanych przez vortal. Tak, wiem że to, czy klient oszukuje czy nie może was mało obchodzić. Tym niemniej, pomyślcie nad tym
Vortal dobreprogramy.pl jest znany z oferowania programów wysokiej jakości. Obecność BitCometa to tak, jakbyście proponowali do pobrania program antywirusowy który chroni swego użytkownika, jednocześnie rozsyłając innym zawirusowane maile.
Bo to nie fair? Bo vortal ma proponować Dobre Programy, a nie takie, które de facto żerują na użytkownikach konkurencji? To tylko powody, które przychodzą mi na myśl po krótkim zastanowieniu. Decyzja o tym, czy wziąć je pod uwagę i tak należy do Redakcji
A ja bym go zostawił a czemu? Bo ściąga najszybciej jak sie jest za NATem. Mam internet dzielony, zablokowane porty i nie zachwycam się widząc z tego powodu prędkości 1 - 2kb/s, a na BitComecie można wydoić ile sie da, nie wiem dlaczego BitComet niby oszukuje. Poczytałem te strony które podałeś, ale dla mnie to kompletny bełkot i nic z tego nie wiem (nie dlatego, że po angielsku, po polsku i tak też bym nic z tego nie zrozumiał ). Skoro BitComet jest taki zły i niedobry to dlaczego jest jednym z najpopularniejszych programów p2p i jest dostępny na vortalu?