Witam
Mam pytanie do osób w temacie czy mogę aktywować pakiet bitdefender IS z DP za rok?
Pozdrawiam
Witam
Mam pytanie do osób w temacie czy mogę aktywować pakiet bitdefender IS z DP za rok?
Pozdrawiam
W temacie nie ma osób
W sprawie Swojego pytania napisz do redakcji lub np. tu: http://marken.com.pl/
W sumie i mnie ciekawi ta informacja bo za 90 dni chciałbym uruchomić może akurat administracja bedzie miała pewniejsze wiadomości .
Za 90dni to może i byście dali rade, ale wątpię by za rok. Tak by se ktoś zrobił 2acc i miał za friko antywira na 2lata ;p
No a skąd wiesz że ma ograniczenie ?
To ja was rozczaruję pysiu swoim postem zmusił mnie do poszukania info na ten temat w google xD
Dla wiadomości :
a to było pytanie :
@ pysiu jest ogromna różnica między słowami z triala, a słowami licencji owego programu w której jest wyraźnie napisane, że aktywacja klucza odbywa się kiedy jest zakupywany klucz …
Kolego czy ty nie kumasz co napisałem to jest odpowiedź na pytanie czy ta wersja bedzie działać na tym kluczu za rok od pomocy technicznej uważasz że to tępi ludzie są tam. Zaznacze że napiszałem że to o wersje promocyjną z dobrych programów chodzi .
Nie chciałbym nic pisać ale Ty napisałeś o okresie ważności licencji już po jej aktywacji i zarejestrowaniu programu w bazie producenta, a pytanie jest czy program można aktywować za rok i skorzystać z licencji, gdy wcześniej się z niej nie korzystało.
Pozdrawiam!
Tutaj pisze, że okres ważności rozpoczyna się od zakupu. Pomijając archeologię, pragnę zauważyć, że Pysiu nigdzie nie zaznaczył, że napisał do supportu. A swoje pytanie dodał pół godziny po napisaniu posta podemną. A co do kompetencji osoby odpisującej na pytanie zasadą kopiuj wklej śmiem wątpić. Bowiem tak to wygląda (mamy żywcem skopiowane z licencji triala, bądź niepotrzebnie dodany początek który zaznacza korzystanie z triala).
Zaznaczam jednak, że support wie lepiej, mino że rozdawanie samych kluczy, bez praw ich użytkowania jest niewybaczalne. A licencja zawarta w instrukcji dołączanej, do programu mówi całkiem co innego.
Wytłumacz mi co ma do rzeczy zakup? A jak w sklepie program będzie leżał 6 albo 8 miesięcy zanim go kupię, to co, już nie będę mógł go aktywować i korzystać z licencji? Czy może pozostanie mi tylko 6 albo 4 miesiące do wykorzystania, bo za późno kupiłem program? No zastanów się trochę.
Pozdrawiam!
Zakupując program ze sklepu rejestrujemy go instalując program, jednak otrzymując gotowy klucz zakupiony drogą elektroniczną powinien być on już zarejestrowany. Takim tokiem myślenia idę ja, jednak nie pracuję w owej firmie i nie wiem jak oni postępują.
No dobra ale kupując program, nie muszę go w tym samym dniu aktywować, mogę to zrobić równie dobrze po 2 miesiącach, więc zakup nie jest jednoznaczny z aktywacją licencji. Licencje niestety nie są precyzyjne.
Pozdrawiam!
Trochę źle rozumujecie
Po pierwsze primo - to nie zakup, to prezent
Po drugie primo - po to właśnie był wymóg podawania swoich danych aby uniemożliwić handel kluczykami…
…po trzecie primo…co z tego wynika - jest to licencja imienna przypisana pod konkretnego użytkownika.
Trzeba tu rozróżnić rodzaje licencji.
BOX - zwykłe pudło jakie leżą na ladzie. Licencja jest anonimowa, rejestrowana na sam kod aktywacyjny. Ważność licencji rusza od chwili pierwszej rejestracji.
Tzw ESD - coś podobnego jak BOX. Licencja anonimowa, startująca z chwilą pierwszej rejestracji. Różnica taka, że kod przesyłany jest drogą elektroniczną. Pomija się tu koszt produkcji i inne opłaty związane z logistyką. Takie kody można też “w promocji” dostać na allegro gdzie wyciągane są z pudełek np z Kasperskich kody ze starych wersji (z pozostałości magazynowych dajmy na przykład) a sprzedawane jako pełnoprawna licencja na najnowszą wersję.
Licencje imienne. Rejestrowane są pod konkretnego użytkownika. Startują przeważnie od dnia wygenerowania kodu (jak np w Avaście).
Inna sprawa - dostać coś za darmo a Wy jeszcze narzekacie
Hej primo, my wiemy, że licencja jest imienna ale odpowiedz konkretnie na pytanie zawarte wątku, jeśli znasz odpowiedź. W takim wypadku można program aktywować po roku czy nie? Mnie to też ciekawi, bo na tegorocznym Zlocie dostałem aż dwa antywirusy, jeden mam ważny jeszcze 280 dni, a drugiego nie mam nawet gdzie instalować, do tego doszedł trzeci (BitDefender) i chciałbym go zainstalować również za rok (jak skończy się licencja po 280 dniach na ten pierwszy antywirus). Skoro piszesz, że licencje imienne startują od dnia wygenerowania kodu, to proszę o wyjaśnienie, jak to jest. Musimy aktywować program od dnia wygenerowania kodu czy można to zrobić po roku i cieszyć się licencją na 365 dni?
Wiem, że dostaliśmy za darmo i nikt tu nie narzeka, tylko pyta, aby rozwiać wątpliwości.
Pozdrawiam!
Tym bardziej że kody aktywacyjne do tych imiennych licencji zostały wygenerowane przez producenta czy redakcję już prawie miesiąc temu i podane nam tylko do wpisania.
W takim razie najwyżej licencja na BitDefender mi przepadnie, bo nawet nie mam go gdzie zainstalować
Pozdrawiam!
A dla czego przepadanie jak wyrażnie pomoc mi odpisała do puki nie aktywujemy klucza jest on ważny podałem przeciesz maila od nich .
Skoro tak, no to dobrze, że nie przepadnie Oczywiście tyczy się to też BitDefendera, otrzymanego od redakcji z okazji urodzin Vortalu?
Pozdrawiam!