No własnie… Używam BitDef online, który usuwa pliki, jeśli nie udało się ich naprawić. Ostatnio wywalił mi straszną ilośc plików, wiele programów póżniej nie działało poprawnie, z tego powodu i innych doszło do formatu. Sorry, może znów nie piszę jasno.
:oops:
Nie chcę dopuscić tego jeszcze raz,
no i pytanie: czy można jakoś zmienić ustawienia BitDef, aby tych plików nie usuwał, a tylko sygnalizował, że są zainfekowame i nie uleczone?
Kliknij w click here i tam ustawiasz sposoby akcji scanera.
Zainstaluj solidnego antyvirusa z solidną ochroną rezydentną, bo scanery online to musztarda po obiedzie, ewentualnie dodatkowe skanowanie kontrolne a nie zasadniczy spoób ochrony przed wirusami 8)
Miałeś wirusa VT 100, który infekuje wszystkie pliki exe, BitDefender nie potrafi wyleczyć tej infekcji, więc kasuje zainfekowane pliki. O ile mi wiadomo , tylko Kaspersky potrafi wyleczyć pliki exe zainfekowane VT 100.
marina tak jak napisał fiesta wyposaż się w AV z prawdziwego zdażenia - scaner online to tylko “dodatek” - okresowe uzupełnienienie rezydentnej ochrony Twojego PC
W zasadzie to czasami jest za pozno na scaner online, natomiast wykorzystując BitDefender lokalnie mozna sie pozbyc tego virusa na dobre, niekoniecznie bawiąc sie w HijakThis czy Gmer. Ja polecam, ale kazdy ma swoje metody
Nie moge używać wersji “stacjonarnych” Mam slaby komputer. Jakikolwiek ściagnę, zaczyna chodzić powoli. Spróbowałam już kilka antywirusow, na jedno wychodzi. Chociaż… jeszcze nie wszystkie. A co, jeśli dokupię pamięci RAM, to może uda się coś zainstalować? Firewall mam, a antywirus…