Spotkał się ktoś z Was z telefonami BlackBerry takim nowym?? Szukam czegoś z tradycyjną klawiaturą a pamiętam że ten producent takie miał.
BlackBerry KEY2 LE i zwykły masz na rynku.
Chyba tylko portale technologiczne je testują
skąd takie wnioski że BlackBerry testują tylko portale??
A choćby dlatego, że nic się nie słyszy od długiego czasu o BlackBerry. Społeczność wybiera inne marki, niż BB.
Poza tym BlackBerry na Androidzie to już cień dawnego BB, więc tym bardziej marka straciła na atrakcyjności - ktoś jeszcze chce zachwycać się kolejnym klonem zielonego robocika?
U mnie w firmie część służbowych telefonów to właśnie blackberry, sprawdzają się, co by nie mówić szybko działają i też ta klawiatura fizyczna jest całkiem spoko, dobrze się na niej pisze maile
a jak z wytrzymałością baterii??
Mają te telefony jakieś specjalne zabezpieczenia?
mają zabezpieczenia przeciwko włamom i utracie danych, z tego co się orientowałam, to są to aktualnie jedne z bezpieczniejszych telefonów. A co do baterii to jak się nie szaleje to tak z 2-3 dni na spokojnie
Piszesz chyba o dawnych BB na własnym systemie operacyjnym. Aktualnie BB zostało sprzedane (chyba Chińczykom) i jest to kolejny telefon z Androidem wiec i jest tak samo bezpieczny jak inne telefony z Androidem tyle ze niektóre modele maja fizyczna klawiaturę i pewnie jakieś apki od producenta (może hub?)
Gdyby ta firma nie zbankrutowała to dalej korzystałbym z ich aparatów zamiast apple.
Stare BB, z ich własnym systemem operacyjnym, do tego BIS - do tej pory mi tego brakuje. Miałem kilka modeli BB, z niczego wygodniej mi się nie korzystało, zarówno jeżeli chodzi o sprzęt, jak i o system operacyjny.
ale to jest tak że w BB oprogramowanie nadal pozostaje w rękach Kanadyjczyków którzy cały czas czuwają na bezpieczeństwem Androida i nie pozwolą na jakiekolwiek luki w systemie.
właśnie gdzieś czytałem że te telefony blackberry są przeznaczone dla biznesmenów bo mają zabezpieczenia danych lepsze niż w innych telefonach
tak, to właśnie produkt kierowany głównie do biznesu, firm. Wiem, że wciąż ma swoich fanów i w firmach jak najbardzij ludzie korzystają.
Kiedyś może. Teraz to taki sam android jak każdy inny.