Chciałam zainstalować drukarkę i wyskoczył mi taki błąd, zaczęłam szukać w internecie (bo na komputerach zbytnio się nie znam) i dowiedział się że na moim laptopie z Windows 7 nie mam Windows update, a chciałam zainstalować aktualizację kb4490628. Z google zrobiłam już wszystko co ktoś proponowała do tematu błąd 0x80070422, brak windows update w usługach windows 7. Zainstalowałam Complete Internet Repair i nic nie pomogło. Może ktoś wie jak zainstalować tą aktualizację kb4490628 jest to plik w formacie msu, a u mnie na laptopie zaginął windows updata i nie mam jak otworzyć tego pliku.
i jak odzyskać windows updata
Może lepiej zainstaluj W10.
win 10 ? zależy jaka stara jest drukarka , bo win 10 nie wszystkie sterowniki ma i też nie pobiera z internetu
To się instaluje ze strony producenta, a nie za pomocą WU.
przywroć 7 do ustawień fabrycznych
Jaka drukarka?
Jaki system operacyjny 32/64?
Czy system legalny, czy crackowany?
Jeśli antywirus, to jaki?
-canon mg 3050
-system 64
-czy legalny to nie wiem bo ja oryginalny miałam Windows 8, ale po 2 latach jak gwarancja się skończyła to dysk z systemem zaczął się psuć i mąż zawiózł do kolegi i ten kolega wgrał system Windows 7 na inny dysk
- Eset internet security 12.2.31.0
Najgorzej teraz jeszcze jest lockdown, to bym zawiozła laptop do kokoś kto lepiej się zna na komputerach niż ja.
- Skoro na kompie był zainstalowany LEGALNY Windows 8 to po cholerę ktoś pcha paluchy i wrzuca starszą “siódemkę”? W takiej sytuacji na 80% zainstalowana wersja na witamince.
- Skoro chcesz zainstalować konkretną aktualizację, to wystaczy ją odszukać w katalogu sciągnąć i zainstalować.
- Na wszelkie sterowniki starsze i nowsze rozwiązaniem jest SNAPPY, ale też trzeba umieć się z nim obchodzić. Alternatywnie pozostaje DriverBooster.
@natan007 - Za czasów Windows7 “przywracanie do fabrycznych” oznaczało najczęsciej format dysku.
Niestety DriverBooster nie pomógł nadal jest ten sam problem. Dziękuję za radę.
Co do punktu 2 ale to jest plik msu i czytałam w internecie że jest on instalowany przez windows updata, a u mnie nie ma windows updata i próby jego zainstalowania, czy odzyskania nie powiodły się, a nie wiem jak inaczej ten plik zainstalować.
zainstaluj windows 10
https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209
wideo: https://www.youtube.com/watch?v=rZ36OzEVHEc&t=146s
Dzięki tak zrobię.
win 7 ? a dał nr. key ?