Błąd 0x80070424 przy próbie zmiany klucza Windows

Zainstaluj system od nowa. Obraz pobierz ze stron MS i aktywuj nowym kluczem. Grzebanie w crackowanym systemie mija się z celem.

https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10

2 polubienia

Zdecydowanie - w takim systemie mogą siedzieć niespodzianki nie tylko w postaci wirusów, ale i innego szkodliwego oprogramowania. Stąd lepsza czysta instalacja i aktywacja.

Pod koniec pobierania Windowsa na pen driva pojawił sie znow ten blad ;(

coż teraz poczac ???

Instalację otwierasz z prawami Administratora?

Tak

Tak na marginesie, nie można napisać tego po polsku? Tylko muszą być “blady” w tekście?

PS. Tytuł tematu poprawiłem…

Linki bezpośrednie do obrazów Windowsa:
Windows 10 x32 PL
Windows 10 x64 PL

Łącza będą aktywne przez 24 godziny od momentu utworzenia.
Łącza są ważne do: 3/29/2019 2:38:33 PM UTC

Do zapisania obrazu na pendrive możesz użyć Rufusa albo innego programu jakim będzie ci wygodnie.

2 polubienia

Jakoś udało się na pendrive za drugim razem :slight_smile: miejmy nadzieję, że reszta pójdzie gładko :slight_smile:

1 polubienie

Tutaj rozumiem, że mam kliknąć pierwszą opcję?

jeśli instalacja na czysto i od nowa to druga opcja, formatujesz dysk i do ataku.

Dałam opcję pierwszą i zostawiłam kompa aby wszystko się instalowało. Co jakiś czas zerkałam i bylo wszystko ok. Gdy kolejny raz przyszłam pojawił się ekran jak na początku instalacji. Pomyślałam że może znów przy resecie uruchomiło się z pendrive. Przy kolejnym resecie uruchomiłam z dysku a tam takie coś

Cóż teraz począć ?

Teraz pozostaje Ci instalacja “na czysto” (nic więcej nie zrobisz). Wybierasz opcję drugą (Niestandardowa: tylko zainstaluj system Windows (zaawansowane)).

A teraz przez żadnej partycji nie mogę kliknąć dalej :frowning: próbowałam sformatować jedną po drugiej ale to nic nie dało…

Gdy miałam okienko z partycjami zrobiłam to:

Ale nie pomogło. Nic się nie zmieniło.

Cofam wszystko. Dałam odswież i jest jedna partycja :grin:

Usuń wszystkie partycje i kliknij dalej. Po tej operacji stracisz oczywiście wszystkie dane na dysku.

System zainstalowany. A teraz co ze sterownikami? Driver booster zainstalować?

Nie. Zaktualizuj tylko system (windows update). Wszystkie sterowniki pobiorą się same. Jedyne jakie mogą cię interesować to te od karty graficznej jeśli grasz w najnowsze tytułu, inaczej też pozostań przy tych systemowych.

W takim razie dziękuję i zamykam temat. Może już blues screenów nie będzie :slight_smile: poZdrawiam

2 polubienia