Błąd 0x80070652 podczas aktualizacji Windows 10 do kompilacji 10074

Witam. Mam problem z aktualizacją Windows 10. Zdjęcie w załączniku.

post-276760-0-59602600-1431167547_thumb.

Pobierz ISO z insider.windows.com i przeprowadź aktualizacje za pomocą obrazu (pobierz, zamontuj/rozpakuj, uruchom setup.exe i postępuj zgodnie z instrukcją w oknie aktualizacji systemu).

Proszę skorzystać z przycisku Edytuj oraz opcji Użyj pełnego edytora , a następnie dokonać korekty tytułu.

W przeciwnym razie wątek trafi do Kosza.

I tym sposobem wszystko powinno przebiec pomyślnie bez żadnych komplikacji?

Mi pomogło podczas problemów z aktualizacją 10041 do najnowszej kompilacji. Miałem podobny błąd w WU, więc jedynie aktualizacja przez ISO była jedynym wyjściem.

Niestety nie udało mi się zaktualizować do wersji 10074 za pomocą ISO.  

0x80070003 * 0x20007

Instalacja nie powiodła się w fazie SAFE_OS - podczas operacji wystąpił błąd INSTALL_DRIVERS 

Upewnij się, że sterowniki są aktualne. Do tego możesz wejść na strony producentów komponentów twojego komputera/laptopa.

Ale konkretnie czego sterowniki? 

Cześć,

Nie prościej będzie postawić system na czysto? Ustawienia, aplikacje etc. powinny się zsynchronizować.

Wolałbym zaktualizować system do dalszych wersji. Nie ma innej rady aby nie wyskakiwały problemy z aktualizacją? 

Sterowniki wszystkich komponentów. Nie da się sprawdzić poprzez kod błędu o jaki sterownik chodzi.

A w jaki sposób zainstalować system na czysto? 

Reinstalacja razem z formatowaniem partycji (przynajmniej systemowej).

A z pendrive Windows 10 w postaci .iso powinien się zainstalować na czystej instalacji? 

Tak, standardowo sformatować jednak będziesz musiał w odpowiednim kroku kreatora…