Ostatnio uTorrent nie przechodzi mi testu wysyłania ponieważ jak twierdzi: “lokalny problem z siecią zakończył połączenie (10053)”
Być może spotkaliście się już z tym problemem i wiecie jak go rozwiązać ?
Ostatnio uTorrent nie przechodzi mi testu wysyłania ponieważ jak twierdzi: “lokalny problem z siecią zakończył połączenie (10053)”
Być może spotkaliście się już z tym problemem i wiecie jak go rozwiązać ?
Porty masz odblokowane?
Jak masz najnowszą wersję uTorrenta (2.2 build 23703) to w prawym dolnym rogu masz białe/żółte/czerwone kółeczko. Kliknij w nie i wykonaj test połączenia. Wtedy zobaczysz czy porty masz odblokowane. Jeżeli nie będziesz miał wtedy pisz dalej na forum, będziemy dalej pomagali
Pozdrawiam
Chyba mam, bo wcześniej było OK, ale jakby co to gdzie to zrobić ?
– Dodane 06.01.2011 (Cz) 18:03 –
Tak więc port jest otwarty a sieć jest skonfigurowana prawidłowo, ale test prędkości się nie udał ponieważ serwer zakończył połączenie (10054)
Chłopie, czytaj ze zrozumieniem:
A wersja uTorrenta:
pomoc->o programie
Tam jest napisane jaka jest wersja programu.
kółeczko mam, ale zielone
klikam zielone kółeczko
wykonuje test
a oto wynik:
Test prędkości nieudany (10053)
Port jest otwarty. Sieć jest skonfigurowana prawidłowo.
Co dalej ?
– Dodane 06.01.2011 (Cz) 18:18 –
To jeszcze napisz jaki masz system operacyjny? Czy firewall/antywirus nie blokuje uTorrenta?
Jadę na XP SP3 a antywirus to NOD32. Z tego co się orientuje to innej zapory oprócz systemowej nie mam. Ogólnie pobiera bez problemu, ale wysyłanie mu nie idzie a to już mi przeszkadza bo lubię jak wszystko gra.
Miałem ten sam problem,ale ustawiłem na Greece i teraz śmiga bez najmniejszego problemu.
Spróbuj zmienić i napisz koniecznie.
Ewentualnie możesz jeszcze kliknąć na dole prawym na DHT, i wyłączyć (odptaszkować że włączone).
Teraz tak to wygląda.
Sprawdziłem każdą lokalizację i DHT w różnych wariantach - niestety nadal 10053.
No to już bardzo dziwne bo przed chwilą sprawdzałem też na innym łączu internetowym i na początku ten sam problem,a po zmianie lokalizacji na Greece
brak już tego błędu.
W Win7 w ustawieniach zabezpieczeń -> właściwośći: Internet jest jeszcze takie coś jak “dostęp do żródła danych poprzez domeny” i z tym można jeszcze pokombinować. Nie pamiętam już jak w WinXP. Możesz zobaczyć.
Sanmaczek: masz zablokowane porty uTorrenta (ro routerze etc.). Musisz odblokować.
Tak właśnie widzę że są po blokowane.
Tylko że wszystko mi ściąga niesamowicie szybko i nie mam z tym żadnych problemów.
Czy to nie dziwne???
Też już tam byłem i nic, ale połączył się właśnie z USA, Miami i zap[cenzura]la jak nigdy dotąd :o
W każdym bądź razie dzięki koledzy za pomoc!
Pozdrawiam:
– Dodane 06.01.2011 (Cz) 19:11 –
No niestety, to była przedwczesna radość bo podczas kolejnej próby pojawił się znów ten sam błąd
sanmaczek: Nie to nie jest dziwne, może istnieć taka ewentualność że przy zablokowany portach i tak będzie ściągał szybko (aczkolwiek mi się to nie zdarzało). Możesz mieć dużo plików, które będą się ściągać wolno, ale suma ich prędkości i tak będzie duża. Porty możesz odblokować na routerze (o ile nie masz jeszcze odblokowanych). Ewentualnie firewall i antywirus pozostaje.
Jerry77: A instalowałeś jakieś programy ostatnio? Różne anomalia się zdarzają. A wcześniej wszytko działało dobrze?
Też tak myślę, że może się z czymś gryźć bo ciągle coś instaluje i testuje. Dziwi mnie natomiast to, że udało mi się połączyć z USA, Miami a za drugim razem już niestety nie. Pokombinuję jeszcze trochę i dam sobie spokój bo i tak niedługo będę zmieniał dysk to może na świeżo wszystko pójdzie OK
– Dodane 06.01.2011 (Cz) 19:26 –
Teraz mam połączenie z USA, Dallas i tak już zostawiam. Znikam i życzę dużych prędkości w Nowym Roku!
Cześć !
Mam podobny problem co kolega, posiadam Win 7 HP 64.
Wersja utorrenta -> 3.0 ( build 25406 32-bit )
Wcześniej miałem komputer z xp i nie było żadnego problemu.
Byłbym wdzięczny za pomoc.