Po podłączeniu dysku zewnętrznego (który okazał się zepsuty) komputer zrestartował się po zainstalowaniu nowego urządzenia. Od tego czasu myszka bezprzewodowa, która jest podłączona przez usb przestała działać. W innym komputerze normalnie działa. Kiedy podłączyłam normalną myszkę to nie zaświeca się nawet laser. Pendrive normalnie działa. Na menadzerze urządzeń nie może zidentyfikować urządzenia (myszki), a w właściwościach wyświetla błąd 28, sterowniki dla tego urządzenia nie są zainstalowane. Driver Booster pobrał wszystkie możliwe sterowniki, ale problem mam nadal ten sam. Szukałam na internecie sterowników, albo porad, ale nic nie zdaje się działać. Przeskanowałam cały system za wirusami, też nic.
Myszka jako urządzenie HID ma działać sterowniku systemowym (MOUCLASS.sys) , a jak tak nie jest to znaczy , że coś jest nie tak .
A czy inna myszka działa bez problemu? Jeżeli tak, to podłącz, a uszkodzony sterownik odinstaluj i odłącz sprzęt, który ci nie działa, a następnie podłącz i daj systemowi zainstalować sterowniki. Czy pomogło?
Próbowałam inną myszkę, dźwięk jest że system widzi myszkę, ale w myszce w ogóle nie zaświeca się laser, jakby nie dostawała zasilania. Żadna myszka nie działa, mimo że działają bez problemu na innym komputerze.
Masz zainstalowaną poprawkę KB4074588 ?
Co to KB4074588?
Poprawka WINDOWS UPDATE .
WIN+R
EXPLORER.exe SHELL:::{D450A8A1-9568-45C7-9C0E-B4F9FB4537BD}
OK
Jak jest na liście to ją odinstaluj .
RESTART !
Wyłącz WINDOWS UPDATE .
Odinstalowałam i działa!!! Dziękuję
Wyłącz WINDOWS UPDATE bo “dziadostwo” zainstaluje się ponownie !
Co oni z tym W10 wyprawiają ?
Socjalizm to taki system który zajmuje się rozwiązywaniem problemów które sam stworzył .
Zrobione! Już “dziadostwo” się na nowo pobierało
Miejmy nadzieję, że naprawią ten błąd szybko…
Myszkę bezprzewodową sprawdzałeś (z odbiornikiem USB), ja mam taką i wolę widzieć czy nagle potem mi jej nie wywali aż do marcowej poprawki na lutową aktualizacje.
To dotyczy laptopów MSI .