Błąd aplikacji w Windows XP SP3


(Perun86) #1

Witam.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu z uruchamianiem aplikacji w Windows XP. Przy próbie włączenia jakiegoś programu pojawia się następujący błąd:

image.php?album_id=20&image_id=3593

Nie dzieje się tak cały czas. Po jakimś czasie problem znika by znowu nagle się pojawić.

Czy ktoś wie jaka jest przyczyna tego błędu?


(greh) #2

perun86 , :arrow: http://www.google.pl/search?sourceid=ch ... 0xc0000017


(Perun86) #3

Dzięki za pomoc greh, ale wiem co to jest Google, tak jak każdy użytkownik tego forum. Nie zawsze jednak można dzięki Google łatwo rozwiązać każdy problem.

Błąd pojawia się głównie przy dużej ilości uruchomionych programów. Blokuje włączanie kolejnych ale nie wpływa na działanie już uruchomionych. Podejrzewam, że coś nie tak dzieje się z moimi bardzo już wysłużonymi pamięciami RAM.

Ustawiłem aby rozmiar pliku stronicowania na dysku C był kontrolowany przez system, wyłączyłem przywracanie systemu na wszystkich dyskach, zmieniłem antywirusa i na razie jest ok.


(greh) #4

Bardzo mądre posunięcie. :expressionless: =D>

A skoro podejrzewasz, że to problemy z RAM-em, to czemu nie zrobisz testu Memtestem?


(Perun86) #5

Dlaczego wyłączenie przywracania systemu wydaje Ci się takie dziwne? Wypróbowałem dziś kilka różnych ustawień z których wynika, że to właśnie przywracanie systemu powodowało problem. :slight_smile:

Nie wiem czy była to bezpośrednia przyczyna ale najważniejsze, że wszystko teraz działa dobrze.

Zrobiłbym test ale Memtest nie nareperuje mi RAMu, a jeśli to RAM jest do wymiany to i tak nie zamierzam niczego inwestować w starocia którego za kilka tygodni nie będę już używał.