Hej!
Znowu mam to samo !!
Ciągle mi pojawia się ten komunikat. Odłącz i odłącz i odłącz… Loguję się ponownie i nic. Kiedyś pomogła reinstalacja, wgrywanie wszystkiego do chmury Google i obciążanie internetu domownikom przez tydzień
Ktoś coś, ale to szybko!
Myślisz że konkurencja będzie się całować po rączkach.
Zamiast pisać takie teksty, to byś coś podpowiedział, bo mi to potrzebne.
Dysk google i poczta wp? Rozumiem, gdy dysk google i poczta gmail - to uslugi google. W tym rzecz, żeby do konta google gmail dodać konto innej poczty. Myślę, że zintegrowanie kont pozwoli dobrać się do dysku google. W gmailu ustawienia, konta i importowanie.
Nie tak dawno zmieniali zabezpieczenia usług google. Każdy by się pogubił…
Hi hi - mam trzy konta gmail i trzy razy po 15GB dostępnych.
Ja tak mam od… 2011 roku Teraz coś się dzieje z tym Dyskiem Google i to tylko na Windowsie. Przez przeglądarkę działa i na Androidzie dziala też - tylko ten program do synchronizacji świruje. Mam co prawda ok. 300 MB wolnego na Dysku Google - już chyba kilka miesięcy. Może to być przyczyną? Wątpie w to, bo jeszcze wczoraj (ba, dziś rano xD) było dobrze…
Dam jeszcze video, niepubliczne jest:
O tak, ten program do synchronizacji może zapchać niewielki google drive. Cóż - nie poradzę. Przekląłem programy do synchronizacji od meganz i tam takich. Tylko przeglądarki i ręczne gospodarzenie zawartością hostingów. Mam ich kilka i bezproblemowo.
No, i jeszcze ten Dysk Google jako dysk sieciowy, to byłaby bajka. OneDrive tak można podmapować…
Dyskutowałem trochę z @ThetaETX i nic. Próbowałem wyłączać NextDNS (odinstalowałem), reinstalować 2 razy sam Dysk Google i nici z tego. Może coś u Google’a padło albo ten Windows 11?
Zapodam tu jeszcze plik loga diagnostycznego:
drive_fs_391.txt (57,6 KB)
Może tu jest ukryte źródło i przyczyna problemu…
Gdy po hotmail nastał gmail, to od tego czasu zacząłem korzystać z poczty i dysku. Jeszcze z XP zainstalowałem raz dysk google i miałem same problemy, a to przez blokowanie jakichś skryptów, a to przez kłopotliwe aplikacjie i zapora blokowała dostęp do dysku google. Tak z 12 lat po odinstalowaniu dysku google z komputera, do dziś mam wiekopomny spokój. Zawsze w przeglądarkach mam dostęp do google drive, uploaduję, pobieram, zmieniam kolejne komputery i nie mam problemów. Być może jedno udostępnienie pliku na chomiku mogło być powodem ograniczeń. Restrykcje windows 10 i 11, to już przesada. Prędzej @iJuliusz mógłby znaleźć przyczyny problemów z zainstalowanym dyskiem google. Masz udostępniania dużo, bo dużo jest Ciebie na YT - chociażby. Pewnie, że wchodziłbym do zapory i patrzył się dokładnie, co blokuje, w reguły wychodzące i przychodzące.
Trop z jakimś dnsami też mógłby być trafiony. Pobierz complete internet repair - przewiń do portable edition, https://www.rizonesoft.com/downloads/complete-internet-repair/
wypakuj, uruchom wersję x64, zaznacz dokładnie tak:
Zaznaczyłem na czerwono. Klikniesz w GO! - potem po naprawie klikniesz w menu file i w reboot windows.
Zrobiłem i nic. Ja mam folder Dysku Google - ten synchronizacyjny na innej partycji, niż ta systemowa (dysk HDD w komputerze). Może to też być przyczyna?
Pisałem już do Google’a (opcja „Prześlij opinię”.
Jak tam utworzyć post ?Ja na tel widzę wyszukiwarkę i listę postów.
nie da się…
A wkleić się nie da, zacytować? Poradzisz sobie?
Może świecenie tym mailem i imieniem z nazwiskiem po całym internecie.
WP raczej słabo filtruje spam 0-day - jak nawet nie otworzysz go; to do innych maili trzeba będzie się nagle regularnie dokopywać, przez 39 maili ze jakimś scamem (wróżki, samotne Ukrainki/Rosjanki szukające miłości na oślep, kryptowaluty, fejkowe bony).