@Bogdan_G masz drugie video:
Zapodam tu jeszcze plik loga diagnostycznego:
drive_fs_391.txt (57,6 KB)
Może tu jest ukryte źródło i przyczyna problemu…
Gdy po hotmail nastał gmail, to od tego czasu zacząłem korzystać z poczty i dysku. Jeszcze z XP zainstalowałem raz dysk google i miałem same problemy, a to przez blokowanie jakichś skryptów, a to przez kłopotliwe aplikacjie i zapora blokowała dostęp do dysku google. Tak z 12 lat po odinstalowaniu dysku google z komputera, do dziś mam wiekopomny spokój. Zawsze w przeglądarkach mam dostęp do google drive, uploaduję, pobieram, zmieniam kolejne komputery i nie mam problemów. Być może jedno udostępnienie pliku na chomiku mogło być powodem ograniczeń. Restrykcje windows 10 i 11, to już przesada. Prędzej @iJuliusz mógłby znaleźć przyczyny problemów z zainstalowanym dyskiem google. Masz udostępniania dużo, bo dużo jest Ciebie na YT - chociażby. Pewnie, że wchodziłbym do zapory i patrzył się dokładnie, co blokuje, w reguły wychodzące i przychodzące.
Trop z jakimś dnsami też mógłby być trafiony. Pobierz complete internet repair - przewiń do portable edition, https://www.rizonesoft.com/downloads/complete-internet-repair/
wypakuj, uruchom wersję x64, zaznacz dokładnie tak:
Zaznaczyłem na czerwono. Klikniesz w GO! - potem po naprawie klikniesz w menu file i w reboot windows.
Zrobiłem i nic. Ja mam folder Dysku Google - ten synchronizacyjny na innej partycji, niż ta systemowa (dysk HDD w komputerze). Może to też być przyczyna?
Pisałem już do Google’a (opcja „Prześlij opinię”.
Jak tam utworzyć post ?Ja na tel widzę wyszukiwarkę i listę postów.
nie da się…
A wkleić się nie da, zacytować? Poradzisz sobie?
Może świecenie tym mailem i imieniem z nazwiskiem po całym internecie.
WP raczej słabo filtruje spam 0-day - jak nawet nie otworzysz go; to do innych maili trzeba będzie się nagle regularnie dokopywać, przez 39 maili ze jakimś scamem (wróżki, samotne Ukrainki/Rosjanki szukające miłości na oślep, kryptowaluty, fejkowe bony).
Hejka!
Dyskutowałem z Google’em poprzez czat z supportem (po angielsku) i kazano mi tam wiele:
Usunąć zawartość folderu „DriveFS” w folderze
C:\Users\dawid\AppData\Local\Google
Potem reinstalację Dysku Google i restart systemu. Po restarcie ponowna instalacja i nici z tego. Istnieje polski czat z supportem Google?
[EDIT]
Nie ma polskiego czatu , a powinien być. Taki Huawei ma a Google by nie miał? Szkoda gadać…
No tam co podałem wcześniej Grzenek siedział i inni.
No i zwiększyli mi miejsce na Dysku Google na tydzień xD
Z logów FRST, do dalszej analizy
Dziennik System:
=============
Error: (01/05/2022 05:36:13 PM) (Source: googledrivefs3688) (EventID: 2) (User: )
Description: Mount point was still not assigned after forcing.
Error: (01/05/2022 05:36:13 PM) (Source: googledrivefs3688) (EventID: 2) (User: )
Description: Warning: mount point creation is being forced.
Gdzie numeracja jest unikalna googledrivefsXXXX
@blumberplumber napisał w wiadomości prywatnej, więc sprawa wyjaśniona
Hej Hej!
Okazuje się, że… jest bug w wersji 54.0.2.0!! Pobrałem starszą wersję 53 i… działa! Pobrałem to stąd:
Download Google Drive 53.0.8.0 for Windows free | Uptodown.com
Niby English, a jest po polsku.
Tylko za dwa dni wcisną mi 54 i szlak trafi. A może nie?? kto wie
Już dałem znać Google’owi. Zobaczymy, co to będzie
Dokładnie.
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.