W założeniu chodzi, raczej, o dostosowanie wątku typu “help pomocy, nie działa, na jutro” na “Mój komputer się nie włącza, BSOD 0x0000”.
No ciężko to nazwać kosmetyczną zmianą. Pisząc to miałem na myśli raczej coś takiego: “Dźwi mi się zatszasły. Co robić?”. W podanym przez Ciebie przykładzie mnie samego by zaswędziała ręka.
Chociaż jakiś czas temu wyłapałem warna za zwrócenie autorowi uwagi co do tytułu - moderator wcisnął mi warna i kazał autorowi poprawić mu temat wątku… FTL.
ale chyba nie na naszym forum?
To ja powinienem dostać kilka warmów, wg zasady @GioWDS , bo przyznam się, że poprawiłem delikatnie kilka błędów i tematów. I autorzy nie byli na mnie źli.
Ogólnie to odbiegliśmy od tematu…
Jak się okazuje - It’s not a bug, it’s a feature
Wszystko, czego nie wiedziałem, już wiem, więc temat można spokojnie zamknąć.
Oznaczam jako rozwiązany. Dzięki wszystkim - dobrej nocy!
Na forum.dobreprogramy.pl - trzeba by zobaczyć w historię moich warnów ze starego silnika. Ostrzeżenie przyznane za “zabawę w moderatora”.
Teraz każdy jest moderatorem (poza mną )
Moderator ma tylko trochę wyższe uprawnienia od użytkownika pz3, co jest raczej niespotykane po innych forach.
Co w tym śmiesznego ? Że stali bywalcy dostali dwa uprawnienia : edycja tematu wątku i przenoszenie tematów między działami (oprócz śmietnik). Moderator ma uprawnienia blokowania tematów, wrzucania ich nawet do śmietnika, tworzenia notek moderatorskich i nie wiem co jeszcze. Jeżeli masz uprawnienia pz3 dla stałych bywalców, to powinieneś być wdzięczny za dobroć Guru, a nie śmiać się. Bo tak jak wspomniałeś, na innych forach tego nie ma, a tu jest.
Poprawiłem się, to nie jest śmieszne, raczej trochę irytujące. Ponieważ nawet ktoś z dobrymi intencjami może grzebać w moich nazwach tematów, bo jemu się wydaje, że tak będzie lepiej.
A grzebie ??
Czy tylko tak to napisałeś, dla zaistnienia w temacie…chcąc w dobrej intencji “zaprzęgać wóz przed konia”…
Nie wiem czy wiesz, ale Guru sobie zastrzegło : “za nadużycie można wylecieć z tej grupy”. Tak więc, jeżeli ktoś będzie nadużywać i np napiszesz poprawnie temat, a ktoś to poprawi, to możesz to zgłosić wyżej. Myślę, że się przyjrzą takiej osobie.
Ostatnio tak został zmieniony mój temat. Wierzę, że intencje były dobre. Jednak jest to irytujące
Moją intencją nie było kablowanie kogokolwiek i uważam to rozwiązanie za równie kuriozalne, co dawanie większości użytkowników praw bliskich moderatorskim. Moderacja powinna być wybierana w sposób przemyślany i odpowiedzialny oraz wywiązywać się ze swoich zadań. Jeśli ekipa moderatorska nie wyrabia z powierzonymi zadaniami, to można ją zawsze powiększyć.
Który temat?
Np. ten o koszu i jak są liczone głosy.
W drugim literówka “Ja” na "Jak"
W pierwszym zmiana by bez czytania było wiadomo o co chodzi i różniło się od tematu “Dostęp do śmietnika dla niezalogowanych”.
Chodziło mi o ten o śmietniku, ale nie podawałem go celowo, bo po pierwsze nie o tym temacie była rozmowa tylko ogólna, a po drugie widzę, że częściej jego nazwa była zmieniana
Ale generalnie chyba z pozytywnym efektem?
Myślę, że to powinno korzystnie wpłynąć na czytelność forum.
Co do moderatorów, to oni mają dużo szerszy zakres możliwości… i między innymi kontrolują też to, czy ktoś nowych uprawnień nie nadużywa
Guru? Zawsze myślałem, że forum zarządza administracja, teraz widzę, że forum zmieniło się w coś innego
Tutaj jest inna zasada. Jest właściciel i administracja. Całe Guru.
Od kiedy użytkownicy mają dostęp do edytowania nazw tematów innch użytkowników?