Błąd ikonek dysków


(Desunoto1994) #1

Ikony dysków znikły tak jak na zdjęciu. Otwierać normalnie mogę dysk C, D, E natomiast od napędu F muszę recznie otwierać przez opcje Otwórz zamiast dwu klikiem i nie działa autoodtwarzanie. A dysk od od fona otwiera się normalnie dwu klikiem i działa auto odtwarzanie oraz ma swoją ikonę (nie ma na zdjęciu). W dodatku jak szybko odświeżam okno to widzę te ikony dysków normalnie ale zaraz wracają do tego wyglądu jak na zdjęciu.

Wirusów nie mam bo skanowałem Avastem, Malwarebytes' Anti-Malware, nie mam też na tych dyskach C, D, E żadnych plików autorun.inf. Zrobiłem też naprawę WIndowsa z płyty, nadal nic.

be7itz.jpg


(pawcio1212) #2

narzędzia->opce folderów->widok->odznaczasz ukryj pliki systemu operacyjnego oraz pokaż ukryte pliki i foldery

i teraz sprawdź czy nie masz tych plików


(Desunoto1994) #3

Rzeczywiście pokazały się. Ale nie mogę tego usunąć.

vicnqc.jpg

-- Dodane 31 sierpnia 2011, o 11:09 --

W tym folderze jest plik "lpt1.UsbFix" a przy próbie skasowania wyskakuje błąd "Nie można usunąć lpt1.UsbFix: Parametr jest niepoprawny."

-- Dodane 31 sierpnia 2011, o 11:29 --

No ale raczej to nie od tego bo na dysku E też mam ten pliczek a ikonka od dysku działa normalnie.


(pawcio1212) #4

może być inna zawartość

jak masz linuksa to możesz spróbować spod linuksem usunąć


(Jacol1410) #5

Weź poprostu wykasuj pliki ipt1.UsbFix unlocker-em zrestartuj komputer.To powinno pomóc.


(Desunoto1994) #6

Tak zrobiłem zanim ktokolwiek odpowiedział. Ale dziękuje za pomoc.