Błąd na stronie - hosting yoyo.pl


(Martinzapiec) #1

No więc wrzuciłem pliki na serwer na yoyo. Mam plan light. Gdy chce otworzyc moja strone jest cos takiego

Jeżeli skasuje w index.html wszystko na górze te informacje o pliku te znaczniki itp to jest ok ale jak one są to mi sie nie otwiera strona plx


(Bartekviper) #2

Wywal tę linijkę i spróbuj ponownie:

<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>

(Marek Ciarkowski) #3

bartekvip - to pojechałeś teraz poradą :frowning: może mazecik zależy na poprawnej walidacji

poprawka

wstaw to w znaczniki php np coś w tym stylu

<?php

echo '<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>';

?>

oczywiście kodowanie musisz zmienić na swoje


(Airborn) #4

Z tego co pamiętam, deklaracja xml, nie jest konieczna do prawidłowej walidacji dokumentu nawet jako xhtml 1.1, ale mniejsza o to. Używanie takowej deklaracji i tak nie jest dobrym pomysłem, gdyż przestawia IE w quirk mode, a to znacznie komplikuje prace.

Swoją drogą, skoro to jest plik html, to wielkie brawa dla panów z yoyo.pl, po kiego wała parsować pliki html?


(Marek Ciarkowski) #5

też tak słyszałem- czytałem :slight_smile: dziwna sprawa bo xhtml z tym fragmentem jest zalecany przez W3C a kaleka IE nie rozumie tego kodu :mrgreen: Więc generalnie chyba najlepiej jest html 4.01 strict ?


(Airborn) #6

xhtml jest TEORETYCZNIE dokumentem xml, jednak ze względu na to iż IE wysypuje się na odpowiednim mime type (application/xml lub text/xml) wymuszone jest praktycznie jego przesyłanie jako text/html, co według W3C dopuszczone jest tylko w xhtml 1.0 transitional


(Majster1942) #7

A ja mam mini problem Ponieważ dawno niemiałem strony na yoyo i chciałbym wrócić więc usunełem swoją old strone założyłem nową noii.... zapomniałem co się dawno robiło :mrgreen: pamiętam że coś na mysql1 w bazie ale wchodze tam i niema niczego takiego jak aktualizacja itp.

niejestem na light :smiley: a system w stronie to php dragon pl


(Konrado844) #8

witam mam problem z yoyo.pl poniewaz nie moge założyc strony zatrzymuje sie na konfiguracji MySQ , ? o co w tym chodzi niby robie wszystko dobrze a wyskakuje mi jakis bład :?


(Bartekviper) #9

Napisz jaki błąd a postaramy się pomóc :wink:


(Konrado844) #10

moge ci podac hasłao konta to byś powiedział co było zle

-- Dodane 28.10.2009 (Śr) 20:47 --

bład połaczenia z bazą sprawdzc ustawienia

-- Dodane 28.10.2009 (Śr) 20:48 --

:?:

aaaa.. to treba zgłosic swja strone ale znow ile trzeba czekac :expressionless: