No więc wrzuciłem pliki na serwer na yoyo. Mam plan light. Gdy chce otworzyc moja strone jest cos takiego
Jeżeli skasuje w index.html wszystko na górze te informacje o pliku te znaczniki itp to jest ok ale jak one są to mi sie nie otwiera strona plx
No więc wrzuciłem pliki na serwer na yoyo. Mam plan light. Gdy chce otworzyc moja strone jest cos takiego
Jeżeli skasuje w index.html wszystko na górze te informacje o pliku te znaczniki itp to jest ok ale jak one są to mi sie nie otwiera strona plx
Wywal tę linijkę i spróbuj ponownie:
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>
bartekvip - to pojechałeś teraz poradą
może mazecik zależy na poprawnej walidacji
poprawka
wstaw to w znaczniki php np coś w tym stylu
<?php
echo '<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>';
?>
oczywiście kodowanie musisz zmienić na swoje
Z tego co pamiętam, deklaracja xml, nie jest konieczna do prawidłowej walidacji dokumentu nawet jako xhtml 1.1, ale mniejsza o to. Używanie takowej deklaracji i tak nie jest dobrym pomysłem, gdyż przestawia IE w quirk mode, a to znacznie komplikuje prace.
Swoją drogą, skoro to jest plik html, to wielkie brawa dla panów z yoyo.pl, po kiego wała parsować pliki html?
też tak słyszałem- czytałem
dziwna sprawa bo xhtml z tym fragmentem jest zalecany przez W3C a kaleka IE nie rozumie tego kodu :mrgreen: Więc generalnie chyba najlepiej jest html 4.01 strict ?
xhtml jest TEORETYCZNIE dokumentem xml, jednak ze względu na to iż IE wysypuje się na odpowiednim mime type (application/xml lub text/xml) wymuszone jest praktycznie jego przesyłanie jako text/html, co według W3C dopuszczone jest tylko w xhtml 1.0 transitional
A ja mam mini problem Ponieważ dawno niemiałem strony na yoyo i chciałbym wrócić więc usunełem swoją old strone założyłem nową noii… zapomniałem co się dawno robiło :mrgreen: pamiętam że coś na mysql1 w bazie ale wchodze tam i niema niczego takiego jak aktualizacja itp.
niejestem na light
a system w stronie to php dragon pl
witam mam problem z yoyo.pl poniewaz nie moge założyc strony zatrzymuje sie na konfiguracji MySQ , ? o co w tym chodzi niby robie wszystko dobrze a wyskakuje mi jakis bład :?
Napisz jaki błąd a postaramy się pomóc 
moge ci podac hasłao konta to byś powiedział co było zle
– Dodane 28.10.2009 (Śr) 20:47 –
bład połaczenia z bazą sprawdzc ustawienia
– Dodane 28.10.2009 (Śr) 20:48 –
:?:
aaaa… to treba zgłosic swja strone ale znow ile trzeba czekac