Witam! Mam problem z błędem pliku ntdll.dll
Problem pojawia się gdy uruchomię Internet Explorera to wskakuje mi błąd, myślę że jest on związany z biblioteką dll. Poniżej zamieściłem log. jak to rozwiązać?
Log z HJT:
Witam! Mam problem z błędem pliku ntdll.dll
Problem pojawia się gdy uruchomię Internet Explorera to wskakuje mi błąd, myślę że jest on związany z biblioteką dll. Poniżej zamieściłem log. jak to rozwiązać?
Log z HJT:
Zainstaluj ponownie IE w tym samym folderze . Plik chyba jest uszkodzony . Aha , rada na przyszłość , zamiast IE używaj Mozilli FF albo Opery
Zainstalowałem Internet Explorera w tym samym katalogu i nie działa, pokazuje ten sam błąd. Firefox mi chodzi. Może jakieś inne pomysły?
Jak Mozilla ci chodzi , to po co używasz IE
IE ma bardzo dużo dziur przez co można dużo stracić, np. logujesz się do banku online a tu exploit się podłącza i całe twoje oszczędności poszły …
Pobierz nowy plik ntdll.dll stąd -> Rozpakuj archiwum ZIP i skopiuj plik DLL do lokalizacji C:\Windows\system32 -> Potwierdź zastąpienie pliku* -> Uruchom wiersz polecenia** i wpisz cd C:\Windows\system32, potem regsvr32 ntdll.dll
Potem sprawdź, czy działa. Jak zepsuje ci przeglądarkę, to wtedy zaopatrz się w przeglądarke Firefox lub Opera.
* - Przed zastąpieniem pliku zrób jego kopię zapasową! Inaczej zepsujesz przeglądarkę na dobre!
** - Jeżeli masz system Windows Vista, to PPM na ikonę wiersza polecenia -> Opcja “Uruchom jako administrator”. Inaczej będzie błąd o braku uprawnień.
Dzięki za pomoc ale musiałem zrobić formata.