Błąd ""pliki są uszkodzone" podczas instalacji kodeków K-Lite Codec Pack


(High Hopess) #1

Witam! Mam dość spory problem. Otóż, zasięgnąłem porady informatyka i powiedział, że może być to problem z kodekami(czy jak to się pisze). Zrobiłem, a raczej próbowałem tak zrobić jak powiedział. Usunąć kodeki i zainstalować raz jeszcze. Okazało się, że zostały już usunięte, nawet nie wiedziałem, że je mam. A gdy próbuję zainstalować wyskakuje błąd. Gdy już się udało "zainstalować" czyli włączyć okno do instalacji, a dokładniej wybieranie te rzeczy które się chce zainstalować. Następnie, gdy już kliknąłem "instaluj" wyskoczył błąd. Próbowałem 3 razy. Usunąłem wszystko to co pobrałem i spróbowałem od nowa. Cały czas wyskakuje ten błąd gdy próbuję otworzyć pobrany plik. "pliki są uszkodzone, i prosze uzuskać nową kopię programu" 

Mam nadzieję, że ktoś może wiedzieć jaka jest tego przyczyna i mi pomoże. 

 

 


(Atis) #2

Nie napisałeś żadnych szczegółów.

Jaki masz system i jakie kodeki próbujesz zainstalować?

Na czym polega problem, że ktoś zalecił instalację kodeków?

Poza tym niektóre odtwarzacze mają własne wbudowane kodeki.

SMPlayer:

http://smplayer.sourceforge.net/


(High Hopess) #3

Mam system Windows 7, a próbuję zainstalować tym razem to :

http://www.dobreprogramy.pl/KLite-Mega-Codec-Pack,Program,Windows,18588.html

Wcześniej próbowałem zainstalować inne wersje tego K-lite Codec i również był taki sam efekt jak dotychczas. 

 

Problem polega na tym, że gdy włączam film, to w jego trakcie zacina się, ale buforuje się dalej i film leci, chodź ekran jest albo Zielony <nie cały ekran komputera, tylko playera w którym leci film> bądź się rozmazuje. Chodzi tutaj o przeglądarkę, używam Chrome. Problem występuje od około 2 tygodni.


(Atis) #4

Sprawdź SMPlayer to będziesz miał pewność, że przyczyną są kodeki, bo ten odtwarzacz nie korzysta z kodeków zainstalowanych w systemie.

Możesz pobrać wersję Portable która nie wymaga instalacji.

http://sourceforge.net/projects/smplayer/files/SMPlayer/14.3.0/

Jeżeli chodzi o kodeki to spróbuj Combined Community Codec Pack:

http://www.cccp-project.net/


(High Hopess) #5

Nie wiem czy przeczytałeś, że problem występuje w przeglądarce, bo edytowałem post. Pobrałem program wcześniejszy, który wysłałeś. Zainstalowałem, ale nadal gdy włączam film jest ten sam problem. 

Problem ten sam jak z kodekami, które wysłałem wcześniej jest również tutaj z tym co wysłałeś : 

Combined Community Codec Pack . “pliki są uszkodzone, i proszę uzyskać nową kopię programu”


(Atis) #6

W przeglądarce to nie ma związku z kodekami.

SMPlayer pozwala wyszukiwać, odtwarzać i zapisywać filmy z YouTube.

W przeglądarce kliknij prawym na film i wybierz ustawienia, a następnie odznacz przyspieszenie sprzętowe.

Poza tym możesz spróbować za pomocą innej przeglądarki:

http://www.mozilla.org/pl/firefox/new/

Pobierz Farbar Recovery Scan Tool zgodny z wersją systemu 32-bit lub 64-bit.

Uruchom FRST i kliknij Scan. Pokaż raport FRST i Addition.

Raporty umieść na http://wklej.org/ i podaj link.


(High Hopess) #7

Kolejny problem, nie mogę tego otworzyć po ściągnięciu -Farbar Recovery Scan Tool-. Chyba jednak zostawię na razie jak jest i udam się do serwisu, aby oni zobaczyli co się dzieje. 


(rgabrysiak) #8

 

Dlatego też proszę zapoznać się z tym tematem: Poradnik zakładania i edycji tematu

A następnie korzystając z przycisku Edytuj i opcji Użyj pełnego edytora , dokonać korekty tytułu, tak aby konkretnie mówił o problemie.

W przeciwnym razie temat trafi do Kosza.


(Atis) #9

Spróbuj w trybie awaryjnym.

Po uruchomieniu komputera naciskaj klawisz F8 i wybierz tryb awaryjny.

http://support.kaspersky.com/pl/general/various/493#q1


(High Hopess) #10

Jeżeli nadal jest źle zatytułowane, to nie mam pojęcia jak dosadniej można nazwać problem, który mam :slight_smile: