Błąd po formatowaniu partycji z windowsem


(Sebastian14 14) #1

Witam, moj problem polega na tym ze po próbie przeinstalowania windowsa ( po sformatowaniu i przekopiowaniu plików) po restarcie komputera instalacja nie przechodzi do kolejnego etapu tylko wyskakuje o to taki bład:

"Nie mozna uruchomić systemu windows z powodu sprzetowego błedu konfiguracji dysku.

nie można dokonac odczytu ze wskazanego dysku startowego.

sprawdz ścieżke oraz dysk.

Sprawdz w dokumentacji systemu windows oraz instrukcji obsługi sprzetu dodatkowe informacje na temat konfiguracji dysku"

Mój sprzet to:

Zasilacz: Mode com fell 2 500 ATX 5

Dysk: HDD seagate 250 GB

Płyta głowna: Gigabyte GA-M57 SLI-s4

Procesor: AMD Athlon 64x2 5200 AM

Ramy: DDR 2 2GB goodram 80

Karta graficzna: VGA GF 8600GT 512 gainward

Przegladałem już tego typu tematy na google, odnawiałem scieżke boot.ini ale nic nie pomogło.

Z góry dzieki za pomoc


(Lewus39) #2

jeśli o przekopiowanie plików instalatora ci chodzi, i dalsza częśc nie postępuje, najwidoczniej źle został dysk sformatowany, bądź jest on uszkodzony. Ewentualnie nie dograło z płytki wszystkich elementów, np dlatego że jest ona porysowana itp.

Przegraj windowsa na inny dysk i spróbuj.


(Sebastian14 14) #3

Próbowałem formatować z 3 różnych płyt, problem raczej lezy w czymś innym.

To jest moment w którym powinna sie pojawić instalacja windowsa a nie ten bład

(najpierw botuje sie z płyty, wybierasz która partycje chcesz sformatowac, formatuje sie, potem przekopiowuje pliki, potem sie restartuje, zmieniam zeby już nie botowało z płyty tylko żeby normalnie uruchomił sie instalator... ale jak wyżej napisałem nie uruchamia sie instalator tylko wyskakuje ten bład)