Błąd po instalacji skryptu...fatal error

Witam mam taki problem mam nadzieje ze do dobrego forum trafiłem. otóż instalowałem sobie skrypt sklepu internetowego i raz mi wyskakuje dobrze sklep a później…błąd o następującej treści:

Fatal error: main() [function.main]: The script tried to execute a method or access a property of an incomplete object. Please ensure that the class definition “navigationHistory” of the object you are trying to operate on was loaded _before_ unserialize() gets called or provide a __autoload() function to load the class definition in /home/indianapizza/ftp/FOTO-GRAFIKA/sklep1/SklepikOk/includes/application_top.php on line 367

Może wie ktoś jak rozwiązać ten problem?? bede wdzieczny

Dodane 15.12.2009 (Wt) 21:49

prosze poratujcie mnie…:frowning:

Dodane 15.12.2009 (Wt) 21:51

gdyby ktos chciał zobaczyc o co chodzi to dołączam link…

http://www.foto-grafika.info.pl/sklep1/SklepikOk/

Problem tkwi w sesji. Za 1 razem takowa nie istnieje i wszystko jest ok, przy ponownym odświeżeniu skrypt się wykłada na jej odczycie. Jak usunę sobię cookies z Twojej strony to znów się poprawnie ładuje.

Trudno mi coś konkretnego powiedzieć, ale… jaką masz wersję PHP tam?

Na stronce firmy tego sklepu piszą że wymaga register_globals=on , to może być przyczyną gdyż już od dawna nie stosuje się tej dyrektywy w celu bezpieczeństwa. Być może Twój hosting umożliwia zmianę tego.

Pierwsze co to zapisz taki plik php:

<?php

phpinfo();

?>

i daj linka do niego, to wyświetla info o Twoim serwerze tak z grubsza mówiąc, można się zorientować wtedy co do register_globals.

Swoją drogą, może do nich uderz po pomoc :wink: w końcu skoro zapłaciłeś to wymagaj.

ok zrobiłem tak jak mówiłeś plik jest wgrany oto link do niego http://indianapizza.nazwa.pl/php.php mam nadzieje ze cos ci to podpowie…dzieki wogole za zainteresowanie

register_globals masz na off (i słusznie, to skrypt jest delikatnie mówiąc do kitu skoro operuje na on)… trzeba by zacząć od tego, bo to wprowadza spore różnice i możliwe że to powoduje błąd. Spytaj hostingowca czy można na twoim koncie włączyć register_globals, aczkolwiek ja bym polecał zmienienie skryptu bardziej.

dobra ludzi mam wystarczyło zmienić wartość w .htacces z sesion_auto z wartości 1 na 0 i wszystko działa sorry za kłopot.