Błąd podczas formatowania

Witam ostatnio chciałem zrobić format na 5 miesięcznym komputerze na częściach nowych wraz z nowym dyskiem. Jednak podczas kiedy komputer się uruchamia ponownie podczas formatu zawisa na logo producenta i napisem czekaj. Nie ważne na ile zostawię komputer z tym komunikatem zawsze jest czekaj proszę o pomoc pilne

To „Czekaj” jest już po instalacji Windows? Pewnie błąd podczas instalacji i trzeba ją powtórzyć. Najlepiej pobierz Win11 ze strony Microsoftu.

Jedna informacja której MS nigdzie nie umieszcza. Podczas instalacji systemu W zostawiasz w komputerze wyłącznie jeden dysk, ten na którym chcesz mieć nowy system. Pozostałe odpinasz na czas instalacji. Pytanie dodatkowe, czy na dysku na którym instalujesz system pozostawiasz jakąś „starą” partycje z danymi?

Napisałeś co chciałeś zrobić. Super :slight_smile: Wyjaśnij jednak proszę, co konkretnie zrobiłeś?

Mam windowsa 10
Ponowne próby nie dają efektów

Spróbuj zamknąć instalator po usunięciu wszystkich partycji z dysku, wtedy powinien się wymazać nawet WinRE z napisem „czekaj” po logu producenta.

Nie wiem jak ze wsparciem Windows 10. Jeśli twoja płyta główna ma TPM, to wgraj Win11.

Bug, o którym nic nie piszą? Szkoda gadać

@krystian3w to podczas instalacji ten napis, dobrze rozumiem? Kiedyś ja chyba tak miałem za czasów Win7 i płytu Asus P5k SE.

Cytuję: „podczas formatu zawisa na logo producenta i napisem czekaj”.

Trzeba czekać aż Szanowny Autor pytania nam wyjaśni, co właściwie zrobił, bo tutaj nawet szklana kula wymięka :wink:

Dziękuję za radę format zaczął się robic

Więc tak wpisałem w okno wyszukiwania w Windowsie resetowanie ustawień fabrycznych kliknąłem na zaczęcie robienia tej instalacji czy nieważne czy z chmury czy lokalne pobieranie Windowsa to samo było ale tam osoba wyżej pomogła mi z tym problemem ponieważ odkryłem dyski i normalnie format zaczął się robić