Błąd podczas instalacji plików większych niż 400mb

OD razu mówię, że nie wiedziałem jak nazwać temat, więc moim problemem jest to, że każdy plik który ściągam na moim komputerze i waży więcej niż 400mb+ jest uszkodzony bądź jakieś dziwne errory wyskakują np. :

-Unknown decompression error.

-This file is corrupt.

itp. itd. Najlepsze jest to, że error nie wyskakuje regularnie przy którymś tam procencie, ale przy 1% bądź 95%… Przetestowałem na 60+ plikach różnych typu gier nikt nie ma problemu tylko ja jakichś error… Nikt mi nie potrafi pomóc… Dodam, że ten sam plik działa u innych. Tak samo przy rozpakowywaniu plików. Ściągam jakichś folder gry i przy rozpakowywaniu wszystkie się rozpakowywują oprócz 2-3 plików które ważą ponad 400mb… I znów wyskakuje error crc error bad compression etc…

Do ściągania programów używałem Flash-Get’a, IDE, Przeglądarek IE, FF, Opera…

Do rozpakowywania Total commander, WinRAR, WinZip…

Po ściągnięciu zawsze pytał o to by potwierdzić administratora i dawałem Tak…

Gdzie może leżeć problem?

Pozdr,

Yoooj

Sprawdź pamięć RAM programem Memtest i wyłącz kompresję dysku jeśli teraz masz włączoną.

Mentest = [0 Errors]

Kompresja jest wyłączona.

>.< Jakieś inne pomysły?

Spróbuj innym dekompresatorem…

to wygląda na poważne uszkodzenie systemu, ja radze format…

Jest takie “powiedzenie” komputerowe: Walcz do końca, nie formatuj! , a jeżeli dalej to samo, to już formatuj, jak chcesz…

Może to jest jakiś błąd w systemie? Masz zainstalowany Service Pack (obojętnie jaki)? Jeśli tak, to powiedz jaki numer (jest numer 1 i 2 (oczywiście w wersji RC)).

Spróbuj pobrać pliki większe niż 400 MB jakimś menedżerem pobierania lub spróbuj zdefragmentować dysk (jakimś programem, nie systemowym defragmentatorem!) i ponów próbę.

Jeżeli też się nie uda, to może jest jakiś wirus (tak sądzę)? Jeżeli po wykonaniu powyższych sposobów nie uda się rozpakowanie pliku większego nić 400 MB to:

Podaj log z HijackThis i ComboFix. Instrukcja oczywiście tutaj: :arrow: viewtopic.php?f=16&t=36654 (ComboFix jest na samym dole, HijackThis na początku).

Logi wklejasz na wklej.eu lub wklej.org, a w poście dajesz link do nich.

Po wklejeniu loga niech doświadczeni użytkownicy sprawdzą logi (nie jestem doświadczony w sprawdzaniu i nie będę sprawdzać!).

Może masz bad sektory. Możesz to sprawdzić bodajże hdtune (jest tam taka opcja, dokładniej nie opiszę bo dość dawno używałem tego programu), odznacz w nim okienko z analizą szybką.

Spróbuj też uruchom => chkdsk z parametrem “/r”, to w ostateczności, bo nieraz prowadzi prosto do formatu.

Ja mogę opsiać. A więc trzeba wejść w zakładkę scan errors, odznaczyć quick scan i kliknąć scan. Jeżeli będą same zielone kwadraciki to jest ok jak będą zielone i czerwone to nie jest za dobrze, bo masz bad sektory i wtedy zostaje Ci zgrywanie danych z całego twardziela, zerowanie dysku i remap programem mhdd a potem ponowne spartycjonowanie dysku i instalacja windowsa…