Mam taki dziwny problem, który pojawia się przy próbie przywrócenia systemu do stanu jaki był na początku przy zakupie laptopa. Dodam że oryginalnie zainstalowany był Windows 8 i w trakcie używania jakiś czas temu (ok 6 miesiecy) zaktulaizowałem do Windows 8,1. Zauwazyłem ostatnio ze coś zaczyna się mi krzaczyć, czasami wyłapuję blue screeny podobnie jak w XP. Też bywa tak że nie mogę zmieniac nazw plików :zdjęcia,foldery,muzyka e.t.c strasznie muli i bez skutku lub pojawia się blue screen i automatyznie się restartuje. Komputer skanowałem KAV 2015, NOD32, Webroot i Emisisoft, nie ma żadnych wirusów. Na mój chłopski rozum pewnie jest coś skopane w rejestrze i najlepiej było by przywrócić stan systemu jaki był na początku lecz jest to nie mozliwe.
Jak ktoś miał w/w problem i wie jak go rozwiązac to proszę o wskazówkę - z góry dziękuję.
Trzeba było zrobić kopie systemu win 8 na płyty na początku.Po aktualizacji do Win 8.1 nie przywrócisz z kopii zapasowej którą wykonałeś po aktualizacji.Tylko teraz możesz przywrócić system z partycji recovery z dysku swojego kompa jeżeli ją masz na dysku lub z płyty którą dodaje sprzedawca.Miałem taki sam problem z Lenowo dwoma laptopami.Cały Microsoft jak coś wykąbinują to można oszaleć ze szczęścia.
klucz powinien zostać zimportowany automatyczie z biosu tylko dobierz właściwą wersję (Jakiego koloru jest naklejka z logiem windows) jeżeli system przeszedł aktualizację do 8.1 możesz pobrać obraz 8.1 , ma kilku maszynach aktywacja przeszła bezproblemowo
Właśnie zapomniałem napisać że partycje recovery z Windows 8 mam i jej nie usuwałem i tu jest pies pogrzebany dalczego system odmawia przywrócenia danych. Oo