Błąd podczas uruchomiania aplikacji multimedialnych!


(Heljak) #1

Witam Serdecznie.

Mam poważny problem. Wirusy porostu zjadły już mi system i postanowiłem zrobić format dysku. Po formacie i instalacji systemu zabrałem się do instalowania aplikacji, sterowników etc.

Po zainstalowaniu wszystkich sterowników do płyty głównej, grafiki (płyty cd od podzespołów) zabrałem się do instalacji programów użytkowych. Instalowałem potrzebne kodeki, odtwarzacze, komunikatory, i zaczął pojawiać i mi się ogromny problem.

Najpierw nie mogłem uruchomić instalacji programy nero 6.1 bo podczas instalacji wyskakiwał mi błąd instalatora, następnie kilka gier instalowałem i po instalacji mi pokazywało błąd - "wystąpił błąd z aplikacją ...trala lala... i zostanie ona zamknięta".

Wydawało mi się że coś może jest z systemem i zabrałem się do kolejnego formatowania i instalacji świeżej kopi. I za każdym razem pojawił się ten sam problem.

Postanowiłem że spróbuje zainstalować Nero po instalacji systemu i się udało. Działało bez błędnie ale do czasu. gdy zainstalowałem pozostałe aplikacje niestety padło. Nero się uruchomiło lecz gdy wziąłem opcje kopiuj dysk to znowu wyskoczył podobny błąd.

Zastosowałem znów format i użyłem innej płyty z systemem. I znów ten sam problem. Za którym razem udało mi się uzyskać wszystko.

Zainstalowałem wszystko i funkcjonowało normalnie. Lecz tera znów jest problem. Próbuje uruchomić Winampa i się włącza a po kilku chwilach się automatycznie wyłącza, Nero nadal nie działa, z kodeka Real Alternative nie mogę uruchomić Media Player Classic także nie działa mi All Player.

Miałem problem także z instalacją BearShare bo był taki sam błąd podczas późniejszego uruchomieniu. Jednak pobrałem inna wersje i działało.

Mam antywirusa Avasta i przeskanowałem cały dysk i nie wykryło żadnych wirusów, trojanów etc. W czym jest problem? Bo już nie potrafię sobie z tym poradzić.

Proszę o pomoc. Pozdrawiam