Błąd podczas wyszukiwania obrazu

Dziś nagle firefox (najnowsza wersja x64) zaskoczył mnie gdy chciałem skorzystać z wyszukiwarki google obrazy, przeciągam jakąś grafikę i 0 reakcji, tak samo w microsoft edge, pomaga jedynie, najpierw wpisanie czegokolwiek, a dopiero potem działa drag and drop. Jak to rozwiązać?
Wyczyściłem ciasteczka i dalej nic.
Help

Działa normalnie, ale chyba trzeba się zalogować.

Firefox 93
edit
Bez logowania też działa.
wyczyść śmieci z przeglądarki, zostaw tylko hasła, restart.
Śmieci to nie tylko ciasteczka
ffsmieci

Dodawanie obrazów w wyszukaj obrazem działa normalnie - FF 94.0 x64 - bez względu na to, czy jestem zalogowany, czy wylogowany ze wszystkich kont. Tak samo w edge.
Firefox 94.0 mam od 25-Oct-2021 portable zip. Tydzień minął. :smiley:
W FF i w edge to samo, to jakiś program blokuje coś.

Edit.
Jeszcze raz wyczyściłem historię zaznaczając co się da oraz dałem na wszystko. Rest przeglądarki + reset kompa rozwiązał problem :wink: Dzięki

Zastanawia mnie tylko czemu to pomogło i skąd się wziął ten problem…

Kliknij"rozwiązane" dla potomnych.

Od myślenia głowa boli. Prawdopodobnie miałeś jakieś skopane ciasteczko google i dawał błąd SSL.
Ja nie mogłem zalogować się na gmaila, na żadne konto. Pomogły opcje internetowe, zakładka zawartość i „Wyczyść stan SSL”. To czyści stan SSL dla wszystkich przeglądarek. Taki to stary knyf. Akurat u mnie pomogło i innym ludziom z podobnymi problemami. Czasem jednak trzeba czyścić superciasteczka w profilu Firefoxa. Chodzi o zawartość pliku SiteSecurityServiceState.txt otwieranym w notatniku. Sprząta się wszytkie i daje plik i zapisz. Potem daje się PPM na ten plik i zaznacza „Tylko do odczytu”. Zastosuj i OK. A co tam jest, to zobacz sam - ile tam niechcianych superciasteczek.
Sprawdź, czy w edge jest dobre wyszukiwanie obrazem.

Co ciekawe w edge też już działa. A nic tam nie grzebałem.

Pewnie to było ciasteczko z FF i robił błąd certyfikatu, bo tym jest błąd SSL.

Tak czy inaczej problem został rozwiązany,a moja ciekawość zaspokojona.

1 polubienie

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.