Dziś nagle firefox (najnowsza wersja x64) zaskoczył mnie gdy chciałem skorzystać z wyszukiwarki google obrazy, przeciągam jakąś grafikę i 0 reakcji, tak samo w microsoft edge, pomaga jedynie, najpierw wpisanie czegokolwiek, a dopiero potem działa drag and drop. Jak to rozwiązać?
Wyczyściłem ciasteczka i dalej nic.
Help
Działa normalnie, ale chyba trzeba się zalogować.
Firefox 93
edit
Bez logowania też działa.
wyczyść śmieci z przeglądarki, zostaw tylko hasła, restart.
Śmieci to nie tylko ciasteczka
Dodawanie obrazów w wyszukaj obrazem działa normalnie - FF 94.0 x64 - bez względu na to, czy jestem zalogowany, czy wylogowany ze wszystkich kont. Tak samo w edge.
Firefox 94.0 mam od 25-Oct-2021 portable zip. Tydzień minął.
W FF i w edge to samo, to jakiś program blokuje coś.
Edit.
Jeszcze raz wyczyściłem historię zaznaczając co się da oraz dałem na wszystko. Rest przeglądarki + reset kompa rozwiązał problem Dzięki
Zastanawia mnie tylko czemu to pomogło i skąd się wziął ten problem…
Kliknij"rozwiązane" dla potomnych.
Od myślenia głowa boli. Prawdopodobnie miałeś jakieś skopane ciasteczko google i dawał błąd SSL.
Ja nie mogłem zalogować się na gmaila, na żadne konto. Pomogły opcje internetowe, zakładka zawartość i „Wyczyść stan SSL”. To czyści stan SSL dla wszystkich przeglądarek. Taki to stary knyf. Akurat u mnie pomogło i innym ludziom z podobnymi problemami. Czasem jednak trzeba czyścić superciasteczka w profilu Firefoxa. Chodzi o zawartość pliku SiteSecurityServiceState.txt otwieranym w notatniku. Sprząta się wszytkie i daje plik i zapisz. Potem daje się PPM na ten plik i zaznacza „Tylko do odczytu”. Zastosuj i OK. A co tam jest, to zobacz sam - ile tam niechcianych superciasteczek.
Sprawdź, czy w edge jest dobre wyszukiwanie obrazem.
Co ciekawe w edge też już działa. A nic tam nie grzebałem.
Pewnie to było ciasteczko z FF i robił błąd certyfikatu, bo tym jest błąd SSL.
Tak czy inaczej problem został rozwiązany,a moja ciekawość zaspokojona.
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.