Otóż od dłuższego czasu mam dziwny problem z komputerem. Mianowicie, podczas gdy chcę pobrać jakiś np. z dobrepogramy, to wyświetla się komunikat: "Błąd połączenia sieciowego, pomimo tego, że internet mam i wszystko jest ok, tylko z takich instalatorach, programach itd pisze, że nie ma internetu.
Również coraz częściej mi internet wyłącza, tzn. pisze kabel sieciowy odłączony, w tym momencie muszę wyłączyć połączenie sieciowe i na nowo podłączyć.
Bardzo prosiłbym o pomoc, dot. tego, szukałem rozwiązania jakiegoś, ale nic nie znalazłem.
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.
Coś takiego widziałem u nas w pracy na komputerze podłączonym do sieci przez serwer Netki to ISP Telekomunikacji Kolejowej u ciebie pewnie jest identyczna sytuacja pewnie masz internet z kablówki albo coś podobnego ewentualnie sprawdź sobie DNS-y z których korzystasz.
Odłącz od zasilania modem tak na minimum 5 minut, podłącz ponownie do zasilania, odczekaj chwilę niech się połączy ze stacją czołową. Jeśli problem nadal występuje, uruchom wiersz poleceń i podaj wyniki poniższych poleceń kopiowanie-wynikow-polecen-wiersza-polecen-windows-t499881.html
ipconfig /all
netsh int ip show config
route print
nslookup dobreprogramy.pl
ping -n 20 dobreprogramy.pl
tracert dobreprogramy.pl
Zgłoś problem dostawcy, możliwe, że rzeczywiście modem jest uszkodzony, sprawdź jeszcze kable czy nie są uszkodzone lub wyrwane, czy wtyczki nie są za luźne. Jak wyskakuje komunikat, że masz kabel odłączony, to czy diody na karcie sieciowej w ogóle świecą i/lub migają? Aktualizowałeś sterowniki do karty sieciowej?