Błąd połączenia z niektórymi stronami


(Alka102030) #1

Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z połączeniem się ze poszczególnymi stronami. Jest to bardzo losowe, raz nie działa facebook, raz joemonster, raz coś innego, a raz działa wszystko. Próbowałem zresetować modem do ustawień fabrycznych, nic to nie dało. Próbowałem też na różnych przeglądarkach, na operze jest błąd "Nie otrzymano odpowiedzi z serwera DNS" a na chrome "ERR_CONNECTION_TIMED_OUT". Strony działają, kiedy połączę się z nimi przez proxy. Nie jest to aż tak problematyczne, ale obawiam się, że może robić coś jeszcze, np. coś w stylu keyloggera.


(Acorus) #2

Otwórz notatnik systemowy i wklej:

HKU\S-1-5-21-807095486-1785194901-2071977521-1001\...\Run: [AdobeBridge] = [X]
ShellIconOverlayIdentifiers: [00avast] - {472083B0-C522-11CF-8763-00608CC02F24} = No File
HKU\S-1-5-21-807095486-1785194901-2071977521-1001\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page Redirect Cache = http://www.msn.com/pl-pl/?ocid=iehp
SearchScopes: HKU\.DEFAULT - DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL =
SearchScopes: HKU\S-1-5-19 - DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL =
SearchScopes: HKU\S-1-5-20 - DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL =
BHO: No Name - {B4F3A835-0E21-4959-BA22-42B3008E02FF} - No File
S3 Synth3dVsc; System32\drivers\synth3dvsc.sys [X]
S3 tsusbhub; system32\drivers\tsusbhub.sys [X]
S3 VBoxNetFlt; system32\DRIVERS\VBoxNetFlt.sys [X]
S3 VGPU; System32\drivers\rdvgkmd.sys [X]
2015-08-04 05:43 - 2015-03-04 23:52 - 00000000 ____ D C:\AdwCleaner
EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST w tym samym folderze.

Przeskanuj programem Malwarebytes Anti-Malware https://www.malwarebytes.org/downloads/


(Przemo78) #3

też tak czasem mam, bo mam Orange na wifi.

Czasem myślę, że oni robią to specjalnie.