Błąd przy instalacji dodatku SP1 do Visty


(Pawbrotm) #1

Kupiłem sobie używanego Notebooka z Vistą Home Premium. Ponieważ ta Vista to wersja RTM chciałem zainstalować dodatek SP1. Jednak przy instalacji wywala mi taki komunikat:

f4258ef869c8718d.png

Co z tym zrobić i jak zainstalować ten SP1 (ewentualnie czy można zainstalować SP2 beta).


(mikber18) #2

Pablo55 Czy możesz dodać linka do stronki z screen'em bo się nie dodał :wink:


(Pawbrotm) #3

Mi się wyświetla.


(mikber18) #4

A patrzyłeś na stronkę która jest podana przy błędzie ??


(Adwody1) #5

Pozamykaj niepotrzebne rzeczy.

Najlepiej uruchom ponownie system i nic nie włączając uruchom instalator.

Jak to nie pomoże to spróbuj zamknąć resztę programów i znowu spróbuj :slight_smile:


(Pawbrotm) #6

Czytałem i nic konkretnego nie znalazłem.

Czy instalacja SP1 jest możliwa w trybie awaryjnym?


(Adwody1) #7

Nawet przy zamkniętych aplikacjach występuje błąd ?

Czy Service Pack jest na pewno w wersji 32-bitowej?


(Pawbrotm) #8

Pobierałem go z DP. Postaram się wyłączyć wszystko (przeczyszczę jeszcze system CCleanerem i zainstaluję te aktualizacje, które Vista wyświetla mi w WU).

-- Dodane 05.02.2009 (Cz) 22:15 --

No i nic. WU również zgłasza ten sam błąd:

28b24b0b7271ba11.png

-- Dodane 05.02.2009 (Cz) 23:35 --

Próbowałem też instalować w trybie awaryjnym i też to samo. :frowning:


(bachus) #9

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=pl - co pokaże?

Może masz ogólnie burdel z aktualizacjami? Spróbuj tak:

  • wywal plik C:\windows\winsxs\pending.xml

run a command prompt with “Run as Administrator”.

Jak Windows za bardzo się będzie bronił przed skasowaniem, to włącz tryb tekstowy jako admistrator ("uruchom jako administrator") i przejmij plik:

takeown /f C:\Windows\winsxs\pending.xml

cacls C:\Windows\winsxs\pending.xml /G :F

Teraz powinieneś mieć uprawnienia do skasowania pliku... Potem restart.

Przeinstaluj agenta aktualizacji (WUA) i możesz go wymusić potem z przełącznikiem /wuforce.


(Pawbrotm) #10

Już rozwiązałem problem. SP1 zainstalowany. :slight_smile:

Zastosowałem poradę z tej strony:

http://www.mydigitallife.info/2007/12/2 ... -in-vista/

Za wszystkie porady serdecznie dziękuję i pozdrawiam. :wink:


(Lucas2258) #11

Witam, czy możecie opisać krócej i jaśniej, bo angielski u mnie początkowy, a translatora nie rozumiem.

Pozdrawiam, bardzo mi zależy !


(Adwody1) #12

http://translate.google.pl/translate?pr ... ry_state0=