Błąd przy próbie otworzenia jakiegokolwiek folderu lub ikony Ten Komputer

Witam, mam taki problem nie mogę wejść w komputer poprzez ikonę Ten Komputer lub nawet gdy kliknę w ikonę START i tam wybiorę tą opcję.
Obojętne przy próbie jako zwykły użytkownik lub jako Admin.
Cały czas ukazuje się ten błąd podany w załączniku.
Myślałem na początku iż jest uszkodzony jakiś plik systemowy stąd te problemy.
Wgrałem od początku nowy system operacyjny którym jest to Windows 10 wersja 1903 a kompilacja 18362.449 rzecz jasna formatując dysk i dzieląc go od początku na partycje, itd.
System operacyjny to wersja 64 bitowa.
Niestety również to nie pomogło, po instalacji aktualizacji, sterowników, itd. nadal bez zmian, problem pozostał.
Dlatego piszę tu na forum prosząc o pomoc jak rozwiązać wyżej opisany problem.
Mam nadzieję że otrzymam ją i problem rozwiążę, pozdrawiam.

A zrobiłeś sobie na pulpicie skrót do Ten Komputer? Jeśli nie, to zaraz po zainstalowaniu systemu (lub teraz) wejdź w Ustawienia > Personalizacja > po lewej Kompozycje > po prawej niebieski link Ustawienia ikon pulpitu > w kratkach zaznacz co najmniej Komputer i Pliki użytkownika.
Odpowiednie ikony pojawią się na pulpicie i z nich korzystaj.

1 polubienie

Nigdy nie musiałem tego robić.
Po resztą nie chcę ikony dodawać na Pulpicie lecz umieścić ją na Pasku zadań na dole.
Na moim stacjonarnym komputerze oraz laptopie nie musiałem tego robić.
Po instalacji nowego systemu wystarczyło wejść w Start znaleśźć ikonę Ten Komputer i po naciśnięciu prawego przycisku na myszcze ukazywała się informacja gdzie chcę umieścić ikonę czy na Pulpicie lub Pasku zadań.
Zawsze ustawiam na Pasku aby nie zaśmiecać Pulpitu, itd.
Nigdy nie było takiego problemu i informacji o błędzie jak na tym laptopie gdzie istnieje wyżej opisany problem.
Dlatego z myślą iż rozwiąże to problem wgrałem ponownie nowy system operacyjny z myślą iż będzie ok po formacie dysku i ponownemu podzieleniu go na partycje podczas gdy ukazuje się taka informacja podczas instalacji go.
Lecz widzę iż nic to nie zmieniło i nie rozwiązało wyżej opisanego problemu.
Może coś z dyskiem jest nie tak ???
Na czas obecny nie mam innego aby to sprawdzić i mieć 100% pewność.

Jak zrobisz tak, jak opisałem, to myszką przeciągasz ikonę “Ten Komputer” z Pulpitu w dół, na pasek zadań, a następnie - skoro nie chcesz “zaśmiecać” Pulpitu - po prostu usuwasz z Pulpitu do Kosza pozostawioną tam, niepotrzebną już ikonkę.
Adnotacja%202019-10-26%20185310
Nie sądzę, by powodem Twojego problemu był twardy dysk.

1 polubienie