Witam,
INTEL CORE i5 6400 4x 2.7 GHz / 3.3 GHz TURBO
ASUS GEFORCE GTX 1050Ti 4GB / 128 BIT / DVI / HDMI / DP
HEC 450W 80 BRONZE PLUS
Płyta główna ECS H110H4-CM2
RAM Hynix 8GB 2x4GB DDR3 1600Mhz Aktualne
Wymieniłem na HyperX, DDR3, 2x8GB 1600MHz, CL10 (HX316C10FK2/16)
Po zainstalowaniu w slot płyty głównej HyperX komputer nie wstaje wydaje 3 krótke sygnały i tak bez przerwy.
Po włożeniu ponownie starego ramu komputer uruchamia się.
Bardzo proszę wszystkich o pomoc , ram kupiłem dzisiaj nowy.
Po wpięciu kości pojedynczo raz jedną kość A do jednego portu , później do drugiego ten sam efekt.
Po zrobieniu identycznych czynności z kością B efekt jest ten sam. Komputer, po próbie odpalenie wydaje 3 sygnały o równej częstotliwości i tak bez końca.
1.Po włożeniu nowych kości nie jestem w stanie włączyć BIOS, komputer po wciśnięciu power wydaje tylko 3 krótkie dźwięki i tak bez końca. Mogę sprawdzić podczas podpięcia starych kości ale czego mam konkretnie szukać ?
2. Płyta to ECS H110H4-CM2 nie pobierałem do niej żadnych sterowników może robił to automatycznie win10 , nie było potrzeby wszystko działało dobrze na starych kościach. Poszukam sterowników najnowszych do płyty i manualnie spróbuje zainstalować jeżeli to miałeś na myśli.
3.
Czyli pamięci ram do zwrotu ? Nie ma możliwości aby ruszyły na tej płycie główniej ? Trzeby by było wymieniać całą płytę główną… Panowie pomórzcie znaleźć 2x8GB pamięci które będą pewniakiem do tej płyty . Dziękuje bardzo za pomoc …
@Medionn
Włóż stare kości, uruchom BIOS, odszukaj na ostatniej zakładce Load Setup Defaults
Wybierz i potwierdź.
Wyłącz komputer, odłącz zasilanie całkowicie, naciśnij Power aby rozładować.
Wymień pamięci na nowe.
Podłącz zasilanie, uruchom komputer.
Tu nadal występuje konflikt poboru prądu.
Pamięć 4GB
Pamięć 8GB
Spróbuj odszukać ustawienia w BIOS dotyczące ustawień pamięci
Możesz zrobić zdjęcia z ekranów Bios, pomogę wybrać właściwe opcje.
Co do strony płyty głównej, podałeś stronę sklepu.
Trudno mi znaleźć stronę producenta na ECS lub Medion tej konkretnej wersji płyty.
EDIT: Autor rozpoczął taki sam temat na innym Forum.
Podsumowując.
Nie było możliwości odszukać instrukcji płyty głównej, gdyż bywa ona częścią zestawu PC Medion Akoya
Płyta w tej wersji nie obsługuje pamięci 1.5V
Na dowód znalazłem ofertę sprzedaży na AliExpress
Oraz oferty sprzedaży kompatybilnych pamięci, gdzie każda ma w oznaczeniu zasilanie 1.35V