Błąd - RunDLL wpbt0.dll


(Konrad4400) #1

Witam. Znajomy mojego ojca podesłał mi lapka bo nie mógł sobie poradzić z rejestracją avasta. Zrobiłem co miałem i zauważyłem że podczas startu sytemu wyskakuje błąd RunDLL "wystąpił problem podczas uruchamiania pliku C:\User\xxx\AppData\Local\Temp\wpbt0.dll Nie można odnaleźć określonego modułu." (Podobno już od jakiegoś czasu) Na początku wyskakiwały 2 takie błedy. Przeskanowałem go avastem, Malwarebytes, ComboFixem i wyczyściłem rejestr CCleanere'm. Zainstalowałem też najnowszą wersję javy i adobe. Pozostał 1 błąd ale już nie wiem jak się go pozbyć. Jedyne czego nie zrobiłem z takich prostych rzeczy to nie usuwałem historii przeglądarek bo to nie mój lapek jak już pisałem. Będę wdzięczny za pomoc.

OTL

OTL Extras


(Atis) #2

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart.

Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie.

Usuń stare punkty przywracania:

Aby usunąć wszystkie punkty przywracania

Zainstaluj Internet Explorer 9 lub Internet Explorer 10


(Konrad4400) #3

Zostawić najnowszy punkt przywracania czy też usunąć?


(Atis) #4

Utwórz nowy punkt przywracania i później usuń wszystkie oprócz najnowszego.

http://windows.microsoft.com/pl-pl/wind … tore-point


(Konrad4400) #5

Zrobiłem wszystko co napisałeś , niestety nic to nie dało. Nadal wyskakuje RunDLL.


(Atis) #6

W takim razie nie zrobiłeś tak ja napisałem.

Pokaż nowy log z OTL


(Konrad4400) #7

Ten po czyszczeniu czy całkiem nowy ?


(Atis) #8

Kliknij Skanuj i pokaż log.


(Konrad4400) #9

OTL

Extras


(Atis) #10

Pobierz i uruchom SystemLook_x64

Do okna programu wklej:

Kliknij Look i pokaż raport.


(Konrad4400) #11

SystemLook 30.07.11 by jpshortstuff

Log created at 14:57 on 25/04/2013 by Magda

Administrator - Elevation successful

========== regfind ==========

Searching for “wpbt0.dll”

No data found.

========== filefind ==========

Searching for “wpbt0.dll”

No files found.

========== dir ==========

C:\Users\Magda\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup - Parameters: “/s”

—Files—

desktop.ini —hs-- 174 bytes [09] [17]

runctf.lnk --a---- 1073 bytes [17] [17]

No folders found.

-= EOF =-


(Atis) #12

Wklej i kliknij Wykonaj skrypt:

Później kliknij Sprzątanie i to wszystko.


(Konrad4400) #13

Dzięki wielkie za pomoc :wink: =D>