Błąd systemu plików (-1073741819)

Witam.

Podczas uruchamiania około 90% aplikacji czy to zainstalowanych przed przejściem na win10 czy też wersji portable po przejściu wyskakuje mi “Błąd systemu plików (-1073741819)” 

iwoksGF.png

(Jest to jedynie przykład komunikatu - aplikacja odpowiada za wyłączenie czasowe AVG)

Problem występuje m.in. przy instalowaniu sterowników nvidii, ccleaner [portable jak i wersja przed migracją]. Próbowałem rozwiązać problem przy użyciu narzędzia Microsoftu jednakże pomógł jedynie przy Steam i Spotify. 

plik .dmp który tworzy się przy próbie odpalenia CCleaner wersji portable: http://www2.zippyshare.com/v/LynmtgM0/file.html

odinstaluj antywirusa, wtedy przeczyść system ze zbędnych rzeczy narzędziem oczyszczanie dysku ( narzędzie systemowe) , ew. zobacz czy ccleaner Ci pójdzie, i dopiero po tym zainstaluj na nowo antywirusa. Masz system 32 czy 64 bit ?

@Aero System 64 bitowy, a screen jest tylko poglądowy bo taki sam komunikat pojawia mi się również przy innych aplikacjach. 

EDIT:

Deinstalator AVG mi się nie uruchamia.

spróbuj najpierw wyłączyć antywira, i ponownie uruchom deinstalację , obawiam się że wszystkiemu winny jest antywirus … nie przystosowany do pracy w środowisku windows 10 może nie działać prawidłowo i powodować różnego tego typu komunikaty .

Wyłączyłem Antywirusa i deinstalator dalej nie działa :slight_smile: AVG nie jest niczemu winny.