Błąd uruchamiania exploatora windows

Podczas gdy włożę płytę. obojętnie jaką wyskakuje mi błąd: Program exploator windows przestał działać a po chwili 2 komunikat: trwa uruchamianie exploator windows i wyłącza mi ten folder z płyty i tak jakby sie restartował pulpit. nie wiem co to moze być. macie screena ale taki nie wyraźny.

http://img39.imageshack.us/i/beztytuungc.jpg/

Jest to laptop toshiba. system opracyjny Vista Home Premium Service Pack 1. System orginalny. Bardzo prosze was o pomoc bo jestem juz bezradny

Hej,

Chyba jednak nie obojętnie jaką - z tego co widzę, płyta zawiera pliki filmowe, więc na 99% problem ten spowodowany jest kodekami. Dlatego:

:arrow: jeśli używasz kodeków DivX - zaktualizuj je do najnowszej wersji - DivX 7.2.0.1,

:arrow: jeśli używasz pakietu kodeków FFDShow - zaktualizuj go do najnowszej wersji - FFDShow 2009.08.04,

:arrow: możesz też spróbować odinstalować wszystkie kodeki i zainstalować ponownie według poniższej kolejności:

:!: FFDShow 2009.08.04,

:!: restart komputera,

:!: AC3Filter 1.63b,

:!: restart komputera,

:!: DivX 7.2.0.1.

:arrow: metoda najprostsza, ale nie rozwiązująca problemu całkowicie to wyłączenie podglądu plików - klikasz Organizuj -> Opcje Folderu i Wyszukiwania -> zakładka Widok -> opcja Zawsze pokazuj ikony zamiast miniatur. Klikasz OK i gotowe…

Powodzenia,

Dimatheus

chciałem to wszystko zrobić co napisał kolega lecz teraz mam kolejny problem. włączam laptopa wyskakuje to badziewei do wyboru użytkownika i się loguje. i w ty momencie czekam juz z 30 minut i ciagle jest ten napis Zapraszamy i to takie kółeczko przy nim co się kręci. i już 3 raz uruchamiam i ciągle tak długo. nie wiem czy czekać aż sie uruchomi czy formatke zrobić? a jeśli znowu format ma być to jest to system orginalny który był dodany gratis do laptopa. i płyty nie mam do niego. to na dysku twardym jest jakis obraz płyty czy jakoś tak?? nigdy sie z vista nie bawiłem to nie mam pojęcia. Proszę o pomoc

Hej,

Ciężko wyczuć, ale raczej nie obstawiałbym na możliwość normalnego uruchomienia komputera… Prawdopodobnie uszkodzone zostały jakieś ważne pliki, albo też złapałeś coś niezbyt przyjemnego… :stuck_out_tongue:

Jeśli nie otrzymałeś płytki do laptopa to nieco komplikuje sprawę - rzadko bowiem się zdarza, że system przywraca się bezpośrednio z dysku twardego. Częściej w systemie jest oprogramowanie, za pomocą którego tworzy się płytkę, która później służy do naprawy systemu.

Ewentualnie możesz spróbować Opcji odtwarzania systemu, której instrukcję uruchomienia znajdziesz na poniższym screen’ie - jest to zrzut instrukcji do jednego z modeli Toshiby. A swoją drogą jaki to model??

2a5aj1f5vsfvudpqkti4_thumb.png

Pozdrawiam,

Dimatheus