Błąd w MPC Home Cinema

Mam win 7 ultimate x64 i przy uruchomieniu filmu w MPC Home Cinema wyskakuje mi okienko z błędem:

CreateDevice failed DX9AllocatorPresenter failed D3DERR NOTAVAILABLE

Klikam na ok,błąd pojawia się ponownie znowu klikam ok i tak około 5 razy.W końcu film rusza i da się oglądać.

posiadasz najnowsze kodeki, wersję MPC HC i directx?

spróbuj w opcjach MPC HC zmienić strumienie wyjściowe na inne, np na Dx7 lub domyslne

Directx instalowałam w różnej wersji począwszy od 9c na 11 skończywszy.

MPC Home Cinema mam w wersji 1.4…

Kodeki w sumie nie wiem jakie i nie mogę sprawdzić, bo nie siedzę przy tym kompie.

Kodeki chyba nie robią tego problemu,bo ja na swoim kompie mam już wgrywane ok 6 miechów temu,nie aktualizuję ich i problemu nie mam

Media Player Classic HomeCinema (x86/x64), 1.4.2833

In order for the program to work correctly, you need to install DIRECTX End-User Runtime to the version 9.29.1962 ( 2010.06.07 )

http://www.microsoft.com/downloads/deta … ceb6d8fa8d

tutaj ostatnie wersje mpc-hc

http://www.xvidvideo.ru/media-player-cl … a-x86-x64/

To nie jest zbyt poprawna postawa przy kodekach, co chwilę wychodzą nowe wersje.

MPC HC korzysta z kodeków zainstalowanych w systemie, więc problem masz ;p

Polecam aktualizację kodeków.

Nie napisałeś też czy problem pojawia się przy każdym pliku wideo, czy tylko przy jednym czy grupie plików, oraz czy twój MPC HC jest w wersji 32 czy 64bit. Generalnie zalecane jest używanie wersji 32bitowej MPC HC (wersja 32bitowa korzysta z 32bitowych kodeków, a wersja 64bitowa tylko z 64bitowych kodeków). Nie ma sensu używać MPC HC x64 tylko ze względu na fakt korzystania z 64bitów

To nie jest mój komputer,kolega kupił wczoraj lapka ASUS i wgrywaliśmy wszystko. Czy na każdym filmie tak się dzieje nie bardzo mogę powiedzieć. Mieliśmy na penie 2 filmy w wysokiej rozdzielczości i je sprawdzaliśmy.

błędna informacja!

mpc-hc posiada sam w sobie większość potrzebnych filtrów i nie wymaga instalacji w systemie jakichkolwiek ‘kodeckpackow’. wystarczy pobrać plik *.zip z programem, wypakować i ‘wuala’