Bład w Nodzie32


(Kacper1344) #1

gdy włączam kompa i wchodze w noda to pisze ze analiza protokołów nie bedzie wykonywana i system jest zagrożony.Proszę o pomoc bo nie wiem zabardzo to co chodzi


(huber2t) #2

Podaj dokładną treść komunikatu


(Kacper1344) #3

Analiza protokołów aplikacji nie będzie wykonywana.Wystąpił błąd podczas uruchamiania usług.Analiza protokołów aplikacji(POp3,http) nie będzie wykonywana.Włąsnie przeskanowałem system i znalazło mi 1 wirusa.

Pisze tak:

Ochrona systemu plików w czasie rzeczywistym plik C:\System Volume Information_restore{5F3BA027-4DC5-42E0-AC1B-9E843A015434}\RP59\A0009188.exe prawdopodobnie odmiana wirusa Win32/TrojanDownloader.Agent koń trojański wyleczony przez usunięcie - poddany kwarantannie ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM Zdarzenie wystąpiło podczas modyfikowania pliku przez aplikację: C:\WINDOWS\System32\svchost.exe.ański

usuneło tego wirusa ale teraz dławi sie na jakims pliku C:/Program files/java/Jre/1.6.0/lib/rt.jak

Skanuje go od 30 minut i nic.


(huber2t) #4

Podaj logi z Hijackthis i Combofix


(Kacper1344) #5

Log z hijackthis http://www.wklej.org/id/aba9bb1d36

Przeanalizuj ten a potem dam z Combofix


(huber2t) #6

Log jest czysty


(Kacper1344) #7

Dać loga z Combofix?


(huber2t) #8

tak daj


(Kacper1344) #9

Zapuściłem skan skanerem onlice Mks i znalazł 4 bardzo groźne trojany i 3 z nich usunał.A 1 nie mógł i został w systemie.Więc ciekawe czy ten log był czysty :stuck_out_tongue: Za chwile zrobie log z Combofix


(huber2t) #10

W logu Hiajckthis jest nie widać plików sa widoczne usługi i pliki uruchamiane razem z systemem

W logu z Combofix jest widać pliki i wszelkie nie prawidłowości dotyczace plików


(Kacper1344) #11

Proszę o to log http://www.wklej.org/id/b7403edc03


(huber2t) #12

Log jest czysty

Przeskanuj komputer tym http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html Pokaż wyniki skanowania na forum

usuń instalkę Combofix z dysku.


(Kacper1344) #13

Proszę o to raport http://www.wklej.org/id/2342f8cdad

Zrestartowałem kompa i nadal jest ten sam błąd w Nod32


(huber2t) #14

Wyłącz i włącz przywracanie systemu

Powinno pomóc:)


(Kacper1344) #15

Nie pomogło :frowning: może przeinstaluje Nod-a??


(huber2t) #16

Moim zdaniem na początku powinieneś to zrobić