Warning : require(/home/r/public_html/xxxxxxx.pl/wp-includes/class-wp-date-query.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/r/public_html/xxxxxxx.pl/wp-settings.php on line 162
Fatal error : require(): Failed opening required ‘/home/r/public_html/xxxxxxx.pl/wp-includes/class-wp-date-query.php’ (include_path=’.:/opt/alt/php72/usr/share/pear’) in /home/r/public_html/xxxxxxx.pl/wp-settings.php on line 162
Wstawiłem brakujący plik, wziąłem go z najnowszej paczki WordPress a potem kolejny brakujący plik, też go wziąłem z tej paczki a teraz mam taki komunikat;
Fatal error : Cannot declare class WP_User_Request, because the name is already in use in /home/r/public_html/xxxxxxx.pl/wp-includes/user.php on line 3657
Zamówić informatyka, nie zgadniemy co masz w 162 linijce, w 3657 tez nie wiemy
A na powaznie: obstawiam wtyczki/motyw.
Ostatnio też musiałem aktualizować jedną, gdyż zaczęła się wykrzaczać sama z siebie.
WP ma awaryjny panel administracyjny, powinno tam Ci pokazac co musieli wyłączyć i dlaczego. Zaktualizuj błędne i może coś to da.
To co napisał @anon7248146 skomentuję krótki: bzdury, nie słuchaj takich rad.
Przywróć stan strony sprzed swoich prób naprawy (zakładam, że zrobiłeś kopię, jak nie to zrób teraz za nim zaczniesz robić kolejne punkty)
Wejdź do wp-includes/version.php sprawdź jaką masz wersję wordpressa
Pobierz wersję WP taką jaką wyczytałeś z pkt 2.
Wgraj na serwer wszystkie pliki które pobrałeś zastępując te które masz na serwerze - nie wgrywaj jedynie wp-config.php i .htaccess jeśli będzie w pobranych plikach (raczej go nie będzie)
Zobacz czy strona wstała:
a) jeśli nie - wyłącz wszystkie wtyczki ręcznie i sprawdź ponownie
Jak już to zrobisz daj z nać jakie efekty były i będziemy myśleć dalej.
PS. Jeszcze za nim zaczniesz coś więcej robić możesz sprawdzić wersję PHP na serwerze. Trochę mi to wygląda na to że możesz mieć starą wersję - zwłaszcza ten drugi błąd.
Być może bzdury, jednak tryb odzyskiwania faktycznie istnieje w WP i można w nim łatwo wyłączyć/zaktualizować/zmienić pliki (wtyczka menadżer plików). Bez zabawy z FTP, co według mnie oszczędza trochę czasu.
Jeżeli problemem jest wersja PHP, to wgrywanie plików niekompatybilnych nic nie da, lepiej by sprawdzić na starcie.
Jeszcze to może być jakiś bug z Firefox 80, pewien pan ma dalej problemy i zablokował na swoim GNU/Linux aktualizacje Firefox 79 instalowanego z pliku “*…*.tar.xz”, bo dystrybucja zatrzymała się na Firefox 76 (pewnie efekt używania wersji GNU/Linux sprzed 2 lat bez przedłużonego wsparcia).
Niby po zalogowaniu nie działa mu panel administratora (“jakaś biała ściana”).