Nagłówek Accept-Encoding musi zawierać format gzip.
Spisałem się przy uzyciu profilu zaufanego wszystko ładnie wypełniłem i błąd jak wyżej.
To żart jakiś będę musiał wklepywac te dane kiedyś indziej a może zostały wysłane ?
Sprawdź czy po 2/3 zalogowaniu nie są już wypełnione i dalej działa wyślij.
Niby dobrze jest się nie pchać na pierwszy i ostatni dzień czegokolwiek.
Opcjonalnie dobijaj się na jakąś infolinię GUS-u.
Mam to samo na chrome. Na innych to nawet nie chce mi się otworzyć ten bubel
Pewnie ludzie wystraszyli się grzywny do 5 tysięcy złotych i kosztów postępowania sądowego.
Ja również spiszę się przez net ale zrobię to dopiero w maju. Teraz ten system ledwo zipie. Wczoraj w ogóle nie mogłem sie zalogować. Uruchomiłem tylko wersję demo która ledwo działał. O północy było lepiej i chodziła już płynnie. Jednak nie zdecydowałem się spisać podejrzewając, że system może mieć jeszcze jakieś wady. Wstrzymam się z tym do maja i innym też tak radzę.
Gorzej jak z 1 maja uderzy kolejna fala jakiś 5 milionów “majówkowiczów”/użytkowników a GUS nie kupi tego serwera:
Ja też ten bubel muszę wypełniać? Do kogo to skierowane…
Do wszystkich co byli 31 marca 2021 o godzinie “24:00” (albo “0:00 1 kwietnia 2021 jakby ktoś uważał sekundę za dzień następny”) (czyli cudzoziemcy też) w Polsce i tych do nie zrezygnowali z obywatelstwa polskiego (też lepiej poczytać czy to wystarcza). Możesz poszukać głębiej czy musi to być dłuższy okres, bo trochę dziwne jak ktoś by dał radę się dostać do polski z 2 dni temu i już podlegał pod spis GUS.
Pewnie jak się będziesz ociągać i mają cię jak namierzyć, to do 30 czerwca podejmą próby spisania alternatywnie (telefon/rachmistrz/spacerek do urzędowego stanowiska).
I jak w mObywatel masz Kraj urodzenia “-” to raczej bug w urzędzie “gminy”, że nie wpisali PRL lub Polska (w 1990 lub później robiąc wersje cyfrową).