Witam
Otoż zainstalowałem nowego windowsa na starym dysku bo miał tam wszystkie pliki itd zeby wgrac go pozniej na nowy dysk przy pomocy programem MiniTool partition wizard , no i jak przegrywam te pliki i uruchamiam system z nowego dysku to pojawia mi sie “autochk not found skipping autocheck” i jeszcze tak raz do czasu przyspiesza wentylator chyba procesu i nagle zwalnia, nie wiem co mam robic.
Jeszcze mam drugi problem , jak chce zainstalowac pobrany plik to pokazuje mi “Nieprawidłowy dysk ;G”
prosze o pomoc
Straszną kombinację czynności wykonałeś, ale po kolei:
Jakiego nowego Windowsa chcesz zainstalować?
Co to za dyski? Ten stary i nowy? Stary to HDD (talerzowy, pojemność?), a nowy to SSD (półprzewodnikowy, pojemność?) A może jeszcze inaczej?
Windows 7, jeden dysk to kupilem na poczatku skladania kompa jakis uzywany WD hdd 80gb , i pozniej kupilem nowy hdd 250gb Marki WD , dodam jeszcze ze kiedys juz przenosilem system z dysku na dysk i wszytko bylo ok a teraz jakies problemy wyskoczyły , a z tym ze jak mi wyskakuje nieprawidłowy dysk g przy kazdej instalacji jakies aplikacji to co mam zrobic
wiesz jak mi pomoc ?
Ja bym zrobil czysta instalacje windowsa na nowym dysku.
Ze starego dane wrzucic na pendrive albo plyte cd, czy nawet podzielic nowy dysk na dwie partycje. Na jedna z partycji przerzucic dane a na drugiej zainstalowac system .
czyli zrobic format dysków ? i nowy windows
Na nowym dysku nie masz danych zadnych?
Jak tak, to
odlacz stary dysk (zeby sie nie pomylic),
zainstalowac system,
podlaczyc stary dysk,
odpalic komputer z nowego dysku oraz przerzucic dane na nowy dysk,
odlaczyc nowy dysk (zeby sie nie pomylic),
sformatowac stary dysk ,
podlaczyc go i masz juz dane na nowym dysku a stary czysty.
a powiesz mi jeszcze czemu jak cos chce zainstalowac to wyskakuje mi nieprawidłowy dysk g
Nie mam pojecia jak masz tam poustawiane ;), jak zrobisz tak jak napisalem na pewno bedzie dzialac