Tak to często wygląda pod Operom 11.50 1074
Przy okazji pytanie : czemu z forum logowanie nie jest szyfrowane ?
Tak to często wygląda pod Operom 11.50 1074
Przy okazji pytanie : czemu z forum logowanie nie jest szyfrowane ?
Od dawien dawna korzystam z Opery i nigdy nie miałem owego komunikatu, możliwe że w przeglądarce masz ustawiony zbyt wysoko poziom zabezpieczeń.
Znaczy się to nie jest wskakujący komunikat ,tylko okienko Szczegóły>Bezpieczeństwo które zobaczysz po kliknięciu w “szarą ikonkę- Web” na pasku adresu (która to powinna być żółta =
A mnie się wydaje, że coś z tym szyfrowaniem jest jednak nie tak, bo ja na Google Chrome mam coś takiego:
Zacznijmy od tego, że obecnie szyfrowanie logowania przebiega wyłącznie po stronie portalu. Na forum jeszcze nie wprowadziliśmy tego zabezpieczenia, ale planujemy również objąć szyfrowaniem logowanie tutaj.
Nasze serwery obsługują wszystkie najważniejsze protokoły szyfrowania połączenia, między innymi TLS 1.0 i SSL 2.0, o długości klucza do 128-bit. Przed chwilą wszedłem na stronę logowania z Opery i nie zauważyłem żadnych problemów, więc nie wiem, skąd komunikaty o błędach. Być może wynika to z nieprawidłowych ustawień przeglądarki.
U mnie na dziś dzień jest ok, parę prób i za każdym razem jest szyfrowanie ,w czasie pisanie pierwszego posta ,sytuacja wyglądała tak ,że losowo wejścia na stronę logowania nie były szyfrowane i wyglądało to tak jak na zrzutach.
Tak - wiem…
dokładnie…
Stąd moje pytanie - te same dane = hasło/login ,tu szyfrowanie a tu brak…
Raczej nie Wyżej pisałem - “która to powinna być żółta = szyfrowanie, jest żółta ale nie za każdym razem”
Dorzucę że w Lisie za każdym razem logowanie na portalu idzie po https… Jestem na to przeczulony i zwracam uwagę