Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to MySQL server on 'mysqlx.yoyo.pl' (10061) in C:\Program Files\WebServ\httpd\Nowy folder (9)\komentarze.php on line 9
Can't connect to MySQL server on 'mysqlx.yoyo.pl' (10061)
Nie wiem co to znaczy ;p i takie cos
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111
W dniu18.06.2008, o godzinie14:59został dopisany post przez Emma DJ
A czy ktoś zna/zrobi skrypt z anty spamem i z kontem admina ze gość doda koment i ja go muszę potwierdzić?? tak jak jest na tej stronie???
No bo lol podajesz w kodzie swoje mySQL a ni joja! Poczytaj o loginie i hasle w tym WebServ. Dawno nie kodowałem w PHP ale w mySQL podajesz localhost, użytkownika :admin a w tym servie chyba nie ma hasła na konto.
mniej-wiecej coś takiego jak pisze Alien6 - prawdopodobnie mylisz adres/nazwę serwera - w serwerach instalowanych lokalnie używasz zazwyczaj “localhost” i najczęściej masz dostęp bez hasła (więc mysql_connect możesz wywołać bez parametrów)
żeby dorzucić autoryzację posta wystarczy:
dodać jedno pole kontrolne do tablicy z komentarzem (np. pole typu bool o nazwie np. “czy_akceptacja”)
w mechanizmie dodającym posty do bazy ustawić wartość “czy_akceptacja” na “false”
na stronie przemodelować skrypt tak, żeby wyświetlał tylko wpisy, które mają pole “czy_akceptacja” ustawione na “true”
dać możliwość administratorowi ustawianie wartości “czy_akceptacja” na true/false lub ew. usunięcia posta.
W dniu18.06.2008, o godzinie17:58został dopisany post przez longwayhome
a co do antyspamu, to zależy jaki konkretnie rodzaj zabezpieczenia dla postów masz na myśli, różne metody różnie się konstruuje…