Błąd ze sterownikami karty graficznej

Witam. Mam problem, ponieważ kupiłem kartę graficzną Gigabyte GeForce GTX 460 i podłączyłem ją do płyty głównej asus b75m-a. Gdy chciałem zainstalować sterowniki z strony nvidii, wyskoczyło mi ze nie może znaleść takiej karty. Macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?

Poszukaj na tej stronie  http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

Właśnie ściągałem z tej strony, i wyskakuje mi taki błąd, że niby mi karty nie czyta. I właśnie nie wiem czego to jest wina :frowning:

pokaż dokładnie jaki to błąd. 

podczas aktualizacji systemu znajduje sterownik do karty graficznej ? w menadżerze urządzeń karta jest normalnie wykrywana i wyświetlana ? 

po formacie wyświetla mi się standardowa karta VGA, postanowiłem ściągnąć menadżera pobierania (driver booster 3) i ściągnął mi Intel® HD Graphics. Błąd który mi się wyświetla:

Program instalacyjny Nvidia nie może kontynuować pracy

Ten sterownik graficzny nie mógł odnaleźć zgodnego sprzętu graficznego

Ok, czyli wychodzi na to że karta nie jest wykrywana przez system, 

Dodatkowe zasilanie karty graficznej jest podłączone? Monitor podłączony do zewnętrznej karty graficznej czy do zintegrowanej, sprawdź którą masz ustawioną w BIOS jako domyślną. 

Właśnie mam taką sytuację, że na karcie mam 2 wejścia na dodatkowe zasilanie, gdy podepne 1 to wszystko działa normalnie, a gdy podepne 2 i włączam komputer to wyskakuje mi brak sygnału. 

Monitor mam podłączony do płyty głównej na takie niebieskie wejście ze śróbkami (nie wiem jak to się nazywa dokładnie), zaraz sprawdzę co i jak w biosie

Monitor podłączony jest do VGA, czyli chyba zintegrowanej

Czy to oznacza że musze podłączyć go do DVI?

W belce OS wybierz swój system i pobierz i zainstaluj sterownik chipset ,restart systemu i instaluj sterownik karty graficznej nvidia

https://www.asus.com/support/Download/1/39/9/8/Xl5Kd5WhZGUcMtT3/29/

Dalej wyskakuje mi ten sam błąd :confused:

Czy problem może byc przez to, że karta jest podpięta tylko na 1 wejście zamiast na 2?

problem bym widział w być może zbyt słabym zasilaczu, karta pobiera zbyt dużo prądu by zasilacz dał radę zasilić całą jednostkę centralną.