Błąd-zły obraz

Witam mam pewien problem ponieważ zawsze jeśli próbuje uruchomić niektóre programy wyskakuje mi na przykład przy grze Dead by Daylight:

DeadByDaylight-Win64-Shipping.exe - Zły obraz

Program C:\Windows\SYSTEM32\VCRUNTIME140.DLL nie jest przeznaczony do uruchamiania w systemie Windows albo zawiera błąd. Zainstaluj program ponownie, używając oryginalnego nośnika instalacyjnego, albo skontaktuj się z administratorem systemu lub z dostawcą oprogramowania w celu uzyskania pomocy. Stan błędu: 0xc000012f.

Mam Windows 10 i liczę, że uda się rozwiązać ten problem. Jeśli komuś będzie potrzebny to mogę zrobić jakiś skan i wstawić log albo coś takiego.

Ściągnij vc++ np 2017 x86 i x64 dla windows x64 lub x86 dla windows x32 ze strony Microsoft. Zainstaluj jako administrator i sprawdź czy pomogło.

1 polubienie

Dziękuje Ci bardzo mi pomogłeś.

Witam, mam podobny problem, przy starcie systemy wyskakuje komunikat:

Program C:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Package\ATKMedia\MetroInfo.dll nie jest przeznaczony do uruchamiania w systemie Windows albo zawiera błąd. Zainstaluj program ponownie, używając oryginalnego nośnika instalacyjnego, albo skontaktuj się z administratorem systemu lub z dostawcą oprogramowania w celu uzyskania pomocy. Stan błędu:0xc0000020.

Ściągnięcie programu vc++ niestety nie pomogło. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc z tym problemem.

Pozdrawiam

Jaki system i płyta główna?

Windows 10 x86, Intel Core i3 7gen

Odinstaluj te atk czy co tam instalowałeś i usuń pozostałości. Windows 10 sam sobie to pobiera. Mi chodziło o podanie modelu płyty głównej (np. Asus coś, Dell coś, etc.).

to atk było chyba już zainstalowane, w panelu sterowania nie dało się odinstalować tego programu, ale udało się w dodaj usuń programy. Usunięcie pomogło i komunikat się nie pokazuje. Jeśli chodzi o płytę główną to laptop jest asus (już wiesz z kim masz do czynienia:slight_smile:)

Dzięki wielkie za szybką i pomocną odpowiedź

1 polubienie

Witam. Wiem że post był napisany dawno ale licze na odpowiedź. Po zainstalowaniu tych programów dla win64(czyli 64 i 86) wyskakuje mi taki sam komunikat przy włączaniu tego programu. Co mogę zrobić?