Powiadomienia z czata - c.d. Ktoś wie jak to wyłączyć?
Hej,
Wywołać chata, zejść do samego dołu, zamknąć okno krzyżykiem i gotowe. U mnie działa!
Pozdrawiam,
Dimatheus
@administratorzy - błąd zgłoszony w pierwszym poście występuje od prawie pół roku. Wiadomo coś na temat jego usunięcia?
Otwierasz powiadomienia z wątków lub tematy z listy nieprzeczytanych w nowych kartach? Często u mnie wiszą takie tematy jak masowo otwieram kilka wątków na raz, nawet te, które już przeczytałem. Druga sprawa to czasami dostajesz powiadomienie z nieprzeczytanego wątku, ale wątek np. już przestał istnieć. Jednakże takie i podobne problemy cały czas są pod lupą twórców silnika. U mnie np powiadomienia z czata pojawiają się randomowo (nie każdy wpis jest okraszony powiadomieniem) i to tylko jak jestem zalogowany.
Nic nie muszę robić poza odświeżeniem strony i od razu wyskakuje mi fałszywe powiadomienie. Przeglądarka i system operacyjny nie mają tu znaczenia. Problem występuje wszędzie, łącznie z wersja mobilną.
Owszem, występuje. Mam niby nowy post w temacie, wchodzę, a żadnego nowego nie ma. Ale to pewnie błąd silnika forum, a na to, to (chyba) niewielki wpływ ma redakcja.
Bardzo możliwe, ale zakładam, że skoro postanowili wdrożyć u siebie ten silnik, to mają też dostęp do jakiegoś bugtrackera i zgłosili ten błąd, w związku z czym mają wiedzę na temat terminu ewentualnego jego usunięcia.
Od tamtej pory czat przeszedł kilka aktualizacji. Czy ktokolwiek w ogóle zgłosił ten błąd?
Może to wycinanie reklam tak buguje opcje nieprzeczytane - np. blokowane są akcje odświeżania stopki przez “brzydki” filtr blokujący reklamy / szpiegowanie.
Czasem na przykład stopka tam mi się odświeża sekundę po najechaniu i już nie mam informacji że coś nie przeczytałem.
Co do zawieszonej ikony megafonu to pomaga odświeżenie strony, by się od nowa zbudowała (normalnie pobiera tylko część kodu by odciążyć serwer i widać nie wychodzi).
Nie ma znaczenia czy przeglądarka jest w wtyczkami blokującymi, czy bez. Poza tym, z tego co zrozumiałem, @tomekb wie co to za problem i co go powoduje. Dziwi mnie tylko tak długi czas naprawy tego buga i brak jakiegokolwiek info.
Może takowego brak z githuba na temat postępu wprowadzania poprawek.
Nie, a wiem to stąd, że ja nie mam włączonego blokera na forum DP.
Forum zostało skazane na silnik discourse? Signore provizores, - na denaturacie
Słowo się rzekło, a wychodzi na to, że kristov kłamał, albo my nie kumamy, że chodzi o wydane pieniądze.
Nawet nie ma nadziei, że w przyszłości ta chałupa forum będzie funkcjonalna.
Pamiętam pierwszy artykuł i zapewnienia, a mamy drugi rok i niekończąca się historia i użytkowników w umiarkowanej histerii.
Aż mi żal, że nie poczytacie soczystych opinii Martiny, a to pewnie powód, że jedni piją martini i żyją w imaginacji, że jest dobrze, że nie trzeba psuć (bo i tak popsute).
Mnie Discourse bardzo odpowiada. Najbardziej to, że można tego używać wygodnie na różnych urządzeniach (pecet, tablet i telefon). Owszem, są błędy, które mnie bardziej irytują ale to jest normalna sprawa.
Patrzyłem na forum misago. To po prostu forum fruwago. Dwa lata temu pytano nas o propozycję silnika forum. Jak wyszło, to widać, jakby to był onet, czyli nie jest lekko…
„Wszędzie fajnie gdzie nas nie ma” albo „Krzyż, który niesie ktoś inny jest lżejszy”. Fochy…
Zapisz się na jakiś kurs webdeveloperski i pomóż zagraniczniakowi wykryć szerokość opcji odpowiedz i metodę na dynamiczne zmniejszenie elementu.
Wcześniej przy bocznym był pod poglądem i nie było widać części i nic nie można było wysłać tam do zakończenia odpowiadania w wątku lub minimalizacji odpowiedzi.
Miał być discourse, było też testowanie. Muliło jak nieszczęście, ale nasi zapewniali. No i jest szybciej, ale “kot się cieli” powoli.
Miną rok, a normalnie to nie jest. Dalej “kot się cieli” powoli.
… i tylko januszek fan medals…
Zrób lepiej i pochwal się, jak działa
ps. Please, zmień nicka na Smurf-Maruda
Opcjonalnie można też jakiś Stylusem / xStyle / Stylish:
Forum / wtyczka chyba obecnie opcji nie daje poza niezaśmiecaniem powiadomień spod awataru.